Vochtige dekvloer uitbouw

Irene80

  • #1
Ik heb een nieuw huis gekocht, met een uitbouw. De vorige bewoner heeft daar ooit een lekkage gehad, maar dat zou gefixed zijn met de regenpijp. We hebben een bouwkundige keuring laten doen, maar de beste man had niet eens een vochtmeter bij en heeft verder niets erover vermeld.

In de uitbouw wilde ik nu het zeil dat er lag weghalen en vervangen door laminaat. Toen ik het zeil weghaalde was het eronder heel vochtig. Nu is het zeil een paar dagen weg en worden de kringen iets minder.

Buiten is er een betontegel terras, net na de deuren lijkt het niet extra nat te zijn, ik heb niet het idee dat het bij de kozijnen lekt. Ik heb voor de zekerheid wat vochtvreters neergezet, maar daar kom onderin ook geen water in het bakje. Het is wel het koudste punt in het huis, misschien dat het vocht daarom daar condenseert?

Mijn vraag is nu of het genoeg is om het een ruimte tijd te laten drogen en een vochtscherm onder het laminaat te leggen. Of zou het een constructiefout zijn? En hoe kom ik daar achter? Ik heb in de kruipruimte gekeken, daar is de vloer van het huis geïsoleerd. Maar de kruipruimte stopt bij het huis, die loopt niet door onder de aanbouw. Dus ik weet niet of de vloer van de uitbouw ook geïsoleerd is, moet ik dan een stuk uitgraven?

Stukje zeil weggehaald


Hele zeil weggehaald


Paar dagen later
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Laat degene die de keuring verricht heeft terugkomen, laat die het oplossen.
 

Irene80

  • #3
In die bouwkundige heb ik helaas niet veel vertrouwen meer.. Ik laat het dan nog wel een tijdje drogen, kijken wat er gebeurt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Nou, dat kan ik alvast wel vertellen. Het droogt keurig op. En zodra je de vloer weer bedekt, komt het gewoon weer terug.

Er is dus duidelijk een probleem, dit lijkt op een verborgen gebrek. Als je nu geen actie onderneemt, kun je het herstel (dat afhankelijk van de oorzaak best kostbaar kan zijn!) zelf gaan betalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu