Vochtbestendige kast bouwen met aluminium frame

Hielkio

 • #1
Ik ben compleet nieuw op het gebied van klussen. Ik heb wel wat meubeltjes gemaakt van hout, maar dan houdt het wel op :roll:

Wat ik graag zou willen is het volgende:
Een kast (formaat is discutabel / variabel - uitgangspunt: 180x120x80cm) die water- / vochtbestendig en demontabel is. Daarom dacht ik aan een aluminium profiel met hoeken / koppelstukken. Als basismateriaal voor de opvulling ga ik in eerste instantie uit van Trespa (andere ideeën zijn ook welkom).

Even tussendoor ... ik heb eerder een kant-en-klare kast gekocht, die nogal wat problemen opleverde. Dit is hem:* Schuivende deurtjes (die na een aantal weken niet meer open wilden ivm vocht :shock: mooi, maar niet praktisch materiaal) wat beperkte werkruimte geeft. Dus klapdeurtjes / klapdeuren hebben de voorkeur

* Zelfde materiaal is gebruikt voor de bodem wat op een gegeven moment voor hetzelfde probleem zorgt. Als je geluk hebt kun je hem nog voor een 2e keer in elkaar zetten, maar daar houdt het dan ook wel mee op.

* In detail goedkope uitstraling. Van een afstandje ziet het er wel super uit, maar functioneel is het bepaald niet

Ik wil dat de kast stevig en stabiel is / staat en degelijk oogt. Ook is het belangrijk dat de kast nagenoeg luchtdicht is, zodat het klimaat goed beheersbaar blijft. Ik zal een aantal vaste in- en uitlaatpunten maken voor lucht / zuurstof, maar dat moet geen problemen opleveren.

Het mooiste zou zijn dat het toch enigszins betaalbaar blijft. Tsjah, betaalbaar is relatief natuurlijk :wink:

De materialen die ik in gedachten heb (commentaar / kritiek is altijd welkom): Aluminium profiel / koppelingen, trespa (is wel duur :P) als panelen en misschien een behandelde houtsoort voor de deurtjes (omdat ze niet schuiven maar draaien).

Een vraag die me steeds bezig houdt is de bevestiging van de scharnieren... misschien dat jullie me daarin ook kunnen helpen :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Waar komt dat vocht vandaan. Hoe warm en vochtig is het in die kast?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Wel mooi, dat op de foto even een andere soort plant in de kast is gezet. :mrgreen:
  Maar dit soort kasten met ventilator en vochtregulatie, wordt normaal voor andere plantjes gemaakt. :cool: :P   

  Hielkio

  • #4
  Je hebt helemaal gelijk Peter :)
  Maar in dit geval moet ik je teleurstellen :P

  Omdat de woningbouwvereniging ism de gemeente een 0 beleid hanteert wat betreft cannabis, wil ik dat risico niet lopen. Ik ben wel verslingerd geraakt aan het kweken op zich, dus moest ik op zoek naar een alternatief. Pepers komen dan het meeste in de buurt :cool:

  Ook het werken met verschillende soorten verlichting boeit me enorm :)
  Waar komt dat vocht vandaan. Hoe warm en vochtig is het in die kast?
  HPS verlichting geeft relatief veel warmte af, in tegenstelling tot LED verlichting. Ga eens uit van max 40 graden. Het vocht komt voornamelijk van het water / voeding geven en het verdampen ervan.
   

  Hielkio

  • #5
  Ik bedenk me ineens dat Polycarbonaat panelen voor de deuren ook een idee zijn. Superisolerend! Máár .. die laten dan wel weer licht door. Zouden die platen te behandelen zijn om ze lichtdicht te maken misschien?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu