Vocht - voeg - verf ...

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi allemaal,

Moeilijk om de topic góed te omschrijven :? Ik zit met het volgende probleem:

Wij willen een huis kopen, maar er is "waterschade" door lekkage van het dakterras. Het geheel is van beton opgetrokken. Nu zitten er een paar schimmelplekken op het plafond.

De huidige eigenaren zéggen dat de lekkage is gestopt.

Hoe kan ik bekijken óf het ook écht zo is??

Dan... ligt die muur ook nog eens aan de buitenkant... weet iemand hóe lang een buitenvoeg goed (zou moeten) blijft?? Wanneer wordt het tijd om aan opnieuw voegen te denken? (uiterlijke kenmerken en leeftijd)

Als laatste, hoe werk ik die schimmelplekken netjes weg? Is daar speciale verf of zo voor?

Alvast bedankt!
 
Een schimmeldodend middel zou de groei van schimmel moeten stoppen.
Daarna zoveel mogelijk verwijderen met een harde borstel o.i.d.
Een laagje grondverf erover zou het kunnen isoleren.

Echter, omdat het huis nog niet in bezit is, is dit een complicatie. Misschien wil de huidige eigenaar dit voor je/jullie uitvoeren?

Of de lekkage echt opgelost is zal spoedig blijken, statistisch gezien gaat het binnenkort weer regenen... of anders een beetje man-made regen (of woman-made in dit geval) uit een plantenspuit of tuinslang zou het antwoord snel genoeg geven.
 
Indien een huis je aanstaat, en je van plan bent het te kopen, wordt algemeen aangeraden in het (zgn voorlopige) koopcontract een clausule op te laten nemen, dat er nog een bouwkundig onderzoek zal plaatsvinden.

Je makelaar zal je daar alles over kunnen vertellen, en ook door wie je zo'n onderzoek kunt laten verrichten en wat het gaat kosten.
Dat dekt je voor het geval er ernstige gebreken aan het huis blijken te zijn.

Het is nu eenmaal heel moeilijk zelf dergelijke zaken zelf te controleren.
Ook via een forum kom je daar niet veel verder mee, dan alleen hoe je het zou kunnen weg"moffelen" als je er eenmaal woont...

Over het voegen valt, lijkt me, al helemaal geen zinnig woord te zeggen. Er zijn zeer oude huizen met uitstekende voegen en jonge huizen met voegen, die slecht aan het worden zijn.

Hangt naar mijn idee volkomen af van de gebruikte methode en materialen, en de plaatselijke omstandigheden (wind, water, zon etc).
 
Als de buitenmuur metselwerk is en extreem vochtig, loop je het risico op vorstschade. De tijd tot aan deze winter zal voldoende moeten zijn om te drogen, maar als het nog steeds lekt loop je zeker risico.

Als de muur in spouw is hoop ik voor je dat deze voldoende geventileerd is, zeker als er ook isolatie tussen zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan