Vocht in schuur (tuin)

Bramsijtsma

  • #1
Goedenavond,

Wij hebben al jaren last van veel vocht in de schuur in de tuin. Dit is een halfsteens schuurtje waar veel vocht en nattigheid bevind. Het is er zo nat dat het hout van de zwaar metalen rekken zwaar beschimmeld raakt. Ook gereedschap wil gaan roesten en dat is natuurlijk dood en dood zonde! We hebben het idee dat het dak lekt, maar dit is niet te zien als je op het dak staat. Echter is ons underlayment werkbureau zeiknat op bepaalde punten. Ik kan in de schuur slecht zien of er een daklekkage is, vanwege een betonachtige gestructureerde plafond. Er zijn geen vochtplekken op het plafond. Enig idee hoe ik dit kan uitsluiten? Als het dak vervangen zou moeten worden dan moet dit voor ons en de buren gedaan worden (gezamelijke schuur gescheiden door een halfsteens muurtje).

De betonnen tegels die erin liggen zijn wel heel vochtig, maar niet zo nat als het bureau. Ik weet niet of de buitenmuur geïmpregneerd is of hoelang het geleden is dat deze behandeld is. Ik heb gelezen dat er vocht uit de grond door de betonnen tegels kan komen. Hoe kan ik uitsluiten dat dit bij mij het geval is?

Ook lees ik veel over ventileren. Wij hebben standaard het raampje boven de deur open (dag en nacht). Moet ik dan misschien extra gaten boren voor extra ventilatie? Waar moeten de gaten komen? Onderin of juist bovenin de schuur?Heeft dat zin?

Ik wil ook wel de schuur isoleren, maar het hoeft geen leefruimte te worden. Heeft het dan zin om te isoleren? En je hoort natuurlijk weer vaak over isoleren = ventileren. Hoe moet ik dit dan vorm gaan geven?

Wie kan mij helpen met mijn vragen? Ik hoop op een oplossing een te kunnen komen!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om je opweg te helpen.
Betonnen tegels is een nadeel omdat uit dit type vloer vocht omhoog kan komen.
Dampdicht materiaal op de tegels leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer of de muren vochtig zijn, een halfsteens uur laat al snel water door als de regen er tegenaan slaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu