Vloerverwarmingsunit suist

Edwinschoot

  • #1
Hallo,

Sinds kort heb ik in een aanbouw een vloerverwarming laten aanleggen.
Na enkele weken gewacht te hebben ben ik deze eindelijk gaan gebruiken (specie moest nog drogen).

Sinds ik de unit in gebruik heb hoor ik een suisend geluid in de radiator in de slaapkamer boven. (De aan en afvoer van deze radiator lopen door naar de vloerverwarmings unit). Het geluid is te omschrijven of er continu een kraan openstaat waardoor je water door de buis hoort stromen. Het systeem is op druk en is ontlucht.

Nu is de bestaande aansluiting 1/2" naar de radiator boven. Vanaf het plafond op de begane grond is een overgang gemaakt van 1/2" naar 15 mm rood koper. De rood koperen buizen gaan verder naar de verwarmings unit. Zou dit de oorzaak kunnen zijn?

De verwarmingsunit is ongeveer het zelfde welke besproken is in het volgend onderwerp: Moeten vloerverwarmingsbuizen heet worden?

Het merk is: Thermo-Briljant (merk weet ik niet zeker, maar dit is wel het model)
Stand oranje kastje: vaste temp. instelling (deze zit trouwens gemonteerd op de buis naar de pomp zelf)
Stand thermostaatkraan: 3
Leiding als eerste warm: voorste, bij de thermostaatknop
Rotatie pomp: linksom (is met pijltje van beneden naar boven op de behuizing aangegeven)
Merk pomp: Grundfos
Stand pomp: 2 (1 is voor 1 groep, 2 is voor twee groepen en 3 is voor 3 groepen, dit staat in mijn beschrijving van de pomp)


Wie weet wat het is, maar vooral wat ik er aan kan doen, het is best een hinderlijk geluid.

Alvast bedankt,
Edwin
 

Ron CV

  • #2
Ik denk dat het gesuis veroorzaakt wordt door de pomp, heb je al geprobeerd of het geluid minder is op stand 1 en eventueel harder op stand 3?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi Edwin,

Met een slecht afgebraamde pijp aan de binnenkant op het snijvlak waar de pijp is doorgesneden om hem op lengte te maken is het soms al voldoende om geluid te maken.

Dit is te vergelijken met over een loopsleutel te blazen dat fluit ook.

Aangezien er in de leiding T stukken zijn gemonteerd voor die aftakking naar de vloerunit heeft u al de mogelijkheid van 6 herrieschoppers erbij.

Soms zit het in het kleine, met een schroevendraaier op die plaaats en tegen het oor kan het soms al duidelijk worden waar het probleem zit.

sucses ermee
 

W en d

  • #4
Pomp op tijdklok zetten en 's-nachts uit laten schakelen,scheelt een hoop slapeloze nachten :shock:
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Geachte W&d,

Volgens mij kan je beter het probleem oplossen (herrie) dan er nog een bij maken (de vloer geheel af laten koelen). :idea:
 

Ron CV

  • #6
Laten we eerst maar eens wachten om te zien of de topicstarter al iets heeft kunnen ontdekken
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Lijkt me goed plan Ron
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Je kan natuurlijk een leiding thermostaat plaatsen op de aanvoer en deze instellen op 30 graden.

Dan gaat de pomp pas lopen als de aanvoer 30 graden is en weer uit als deze eronder zakt, hierdoor blijft je vloer ook langer warm.
 

Clayman

  • #9
Hoi

Toen ik je probleem omschrijving las dacht ik als eerste aan lucht. Ik zag ook al een goede tip staan om te kijken naar braampjes in een buis en je pomp. Maar zorg er voor dat je systeem goed ontlucht is. Als je je verdeler kunt afsluiten van je ketel (op sommige verdelers zitten kranen om de verdeler van de CV af te sluiten) kan je hem op kraan druk doorspoelen om alle lucht er uit te persen. Goed door spoelen, hele systeem. neem er de tijd voor, lucht kan echt funest zijn.

Over je temperatuur, wees hier voorzichtig mee. Vloerverwarming mag niet te warm worden. Wegens medische redenen mag de vloer absoluut niet warmer dan 29 graden worden. Hoe warm je aanvoer temperatuur moet zijn om de gewenste temperatuur te bereiken moet je zelf even uitvogelen, maar het klopt dat de buizen niet heet worden, wel moeten ze warmpjes worden.

Voor je eigen veiligheid bestaan er 'voelers' welke je ketel kunnen uitschakelen als de temperatuur van de vloer te warm wordt (boven 29 graden). Wees dus voorzichtig met de maximaal temperatuur van je vloerverwarming!

Succes

Clayman.
 

Edwinschoot

  • #10
Hallo,

Bedankt voor jullie reactie's.

Ron, ik zal vanavond eens kijken naar de verwarmings pomp.

Cvolieboy, het afbramen kan ook een probleem zijn, ik zal dit vanavond ook eens bekijken.

Tot zo ver bedankt, zo gauw ik meer weet, of als het opgelost is laat ik het weten.

Groeten,
Edwin
 

W en d

  • #11
Cvolieboy schreef:
Geachte W&d,

Volgens mij kan je beter het probleem oplossen (herrie) dan er nog een bij maken (de vloer geheel af laten koelen). :idea:
van een nachtje de pomp uit zetten zal je vloer waarschijnlijk minder afkoelen dan dat je hem laat draaien met de cv ketel in nacht verlaging want dan word er "koud" water door je vloer gepompt
 

Chathanky

  • #12
Dat laatste hangt in ieder geval van het soort verdeler af, een hydraulisch neutrale verdeler heeft geen invloed op het cv circuit.

Je zult voor dit probleem ook moeten weten wat voor soort verdeler het is.
 

Edwinschoot

  • #13
Hallo,

Ik heb van het weekend nog geluisterd naar de unit.
Op de verdeler zit aan de ingang de thermostaat en aan de uitgang een soort afsluiter met schroef. Volgens de beschrijving moet ik de afsluiter slechts 3,5 slagen opendraaien. Als ik deze verder open draai wordt het geluid een stuk minder. Nu zou het ook kunnen zijn dat die rood koperen buis niet goed in de afsluiter gekneld zit, iets te veel ruimte. Dit ga ik nog bekijken.

Mag ik deze sluiter verder opendraaien? Bij de bestaande verwarmingsunit van de woonkamer is deze namelijk wel helemaal open.

Alvast bedankt,
Edwin
 

Ron CV

  • #14
Zal daar even niks aan doen en dan even proberen de pomp een stand lager te zetten.
 

Chathanky

  • #15
Welke van de 2 pompen?

Is het niet verstandig om het bedrijf er bij te halen die het hebben uitgevoerd. Je geeft aan sinds kort dus ik neem aan dat ze voor deze klachten wel als service langs willen komen om de unit even goed in te regelen.
 

Ketelman

  • #16
aan de uitgang een soort afsluiter met schroef. Volgens de beschrijving moet ik de afsluiter slechts 3,5 slagen opendraaien. Als ik deze verder open draai wordt het geluid een stuk minder.
Klinkt als een voetventiel wat geknepen staat waar water door geperst wordt.
Te hoge pompsnelheid zou natuurlijk kunnen.
 

Chathanky

  • #17
Ps. zit er een bypass ventiel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu