Vloerverwarmingsfolie juiste manier van verwarmen

Space

  • #1
Ik heb hele dunne (0,3mm) vloerverwarmingsfolie gezien voor gebruik onder b.v. laminaat. Het leek me interessant voor gebruik in mijn garage/hobbyruimte, maar ik vraag me af hoe veilig dit is. Er moet een dampdichte laag tussen, maar mocht de schoonmaakster per ongeluk haar emmer omgooien, dan loopt het bij de muren gewoon onder de vloer (wellicht te voorkomen door de folie iets omhoog te zetten tegen de muur). Daarnaast heb ik een aftapkraantje bij de garagedeur om de leiding tussen de buitenkraan en de afsluitkraan(binnen) te kunnen legen in de winter. Als de kinderen die open draaien wordt het ook levensgevaarlijk. Wellicht klapt de aardlekschakelaar wel om.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zo'n folie lijkt me niet de juiste manier van verwarmen, voordat het laminaat op temperatuur is en daarna de ruimte ook nog is er veel stroom doorheen gegaan.

Ik zou een ventilatorkachel plaatsen, die heeft de ruimte snel op temperatuur tegen aanzienlijk mindere kosten.
Gebruik daarbij een goede losse thermostaat, te koop bij een Duitse firma in electronica componenten, instelbaar op 0,1 graad Celsius.
 

Space

  • #3
Het was ook niet bedoeld als hoofdverwarming, maar meer om geen koude voeten te krijgen. Wel een goede tip wat betreft de thermostaat; ik heb al een fijn radiator kacheltje.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Die folieverwarming is volledig waterdicht, alleen de uiteinden (dus waar de aansluitingen zitten) vormen het zwakke punt. Als deze goed zijn afgedicht is er echt niets aan de hand. Die dampdichte folie is hoofdzakelijk bedoeld wanneer de folieverwarming over een (natte) nieuwe dekvloer wordt gelegd. Het is een prima manier van verwarmen van laminaat en in combinatie met een thermostaat met vloersensor wordt het verbruik goed binnen de perken gehouden.
Bij de versie van 100 Watt/M2 is het een prima manier van verwarmen op plaatsen waar bijv. geen radiator geplaatst kan worden. Ideaal voor zolders, kantoor, garage, bijverwarming zithoek etc., maar ook voor de caravan of camper.
De vermeende vooroordelen komen veelal van mensen die zelf geen enkele ervaring met dit materiaal hebben en m.i. maar wat roepen......
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoezo vooroordelen, een standaard garage van 18 m2 kost 1800 watt aan stroom, je mag mij uitleggen wat daar het voordeel van is t.o.v. een ventilatorkacheltje.
Het duurt wel even voor het laminaat op temperatuur is, voor b.v. een klein klusje duurt dat dat veel te lang, met een ventilatorkacheltje is dat zo gepiept.
Het gaat hier niet om een ruimte die continu in gebruik is, dan zou ik je gelijk geven.
 

Space

  • #6
Dankjewel voor de antwoorden. De ruimte wordt in principe elke avond gebruikt. Er hangt al een platte CV radiator, maar die is eigenlijk niet afdoende.
De ruimte is goed geïsoleerd en is 13m2. Er zijn twee tegenover elkaar liggende ventilatie openingen. Met de vloer verwarming op een laag pitje moet het wel te doen zijn lijkt me.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Kijk, nu komt de info die er toe doet, beetje laat.
Dan is de folie prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu