Ondervloer gelegd. Nu hoor ik juist de buren!

Ondervloer buren

  • #1
Beste forumleden,

Ik zit een beetje met een onaangename kwestie en hoop dat iemand hier een antwoord op weet.. Ik zal het probleem proberen kort te omschrijven.

Ik woon in een appartement en heb iemand onder mij wonen en niemand boven mij. De persoon onder mij had enorme last van mijn leef en woongeluiden. Ze hoorde werkelijk alles aan geluiden. Het lopen door mijn huis, de deuren dichtdoen, stofzuigen t/m de koelkastdeur open en dicht doen. Echt heel erg al met al. Nou moet ik bekennen dat ik geen ondervloer had onder de bestaande vinylvloer. Oke dat was ook niet netjes van mij, maar ik had er simpelweg even geen geld voor. Nou ben ik wel iemand die nooit hard muziek draait, altijd op pantoffels loopt in huis, overal viltjes onder de stoelpoten, en tussen de deuren etc heeft. Ik leef al met al vrij stil in mijn woning.

Maar goed na meerdere klachten van de onderbuurvrouw moest ik hier toch echt wat aan doen. want zonder ondervloer is ook gewoon hartstikke fout. Ik ben een lening aangegaan om de ondervloer te bekostigen, want ik wilde echt wat aan het probleem doen om de geluidshinder doen af te nemen. Deze ondervloer heeft mij 1200 euro gekost en ik heb het van de week dan ook gelegd. Ik heb onder het bestaande vinyl Estillon Floorfixx Fini gelegd. (goedgekeurd door woningbouw norm 10 DB) Dit keurig en strak en langs de muren en wanden 10-15 mm afstand gehouden.

De geluiden die mijn onderbuurvrouw als storend ervoer, zijn zo goed als opgelost ofwel beduidend minder storend geworden door het plaatsen van deze ondervloer.

Maar hier komt het probleem die IK nu ervaar: Het probleem heeft zich namelijk omgekeerd. Ik hoor nu werkelijk bijna alle contact en luchtgeluiden van de onderbuurvrouw. Echt werkelijk bijna alles! Dit was voor het plaatsen van de ondervloer helemaal niet het geval. Ik hoor de geluiden van de onderbuurvrouw juist nu door de vloer heen. Terwijl zij nogmaals vrijwel niets meer hoort van mijn contact en luchtgeluiden.

DE VRAAG: HOE KAN DIT NOU TOCH?

M.v.g. Barrie Beersel
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik ben bang dat je de ondervloer op zijn kop hebt gelegd....
 

Ondervloer buren

  • #3
Nee hoor. Het is correct gelegd. MDF boven en de XPS schuim onder
 

Ondervloer buren

  • #4
De onderbuurvrouw heeft vermoedelijk zelf geen ondervloer. (complexbeheerder gaat kijken) Ze heeft ook een heel kaal huis zonder schilderijen en een paar houten karige meubels. Het is een enorme klankkast beneden. De vloer die ik nu heb gelegd is waarschijnlijk zo goed geisoleerd, dat hierdoor de geluiden van haar nu via de wanden omhoog gaan.

Mijn eigen verklaring na wat inspectie.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
hoe het kan.
Als het om je heen stiller is hoor je de andere geluiden beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu