Vloerverwarming werkt niet - verkeerd aangelegd?

RaoulAB

  • #1
Wij hebben een vloerverwarming laten aanleggen in de nieuwe aanboue en de zand cenentvloer die eroverheen is gemaakt is 17cm exclusief de tegel. Daaronder 40cm schuimbeton. De rest van het huis heeft radiatoren. De aannemer heeft de aan en afvoerleiding in de bijkeuken in de grond ingefreesd op 4cm diepte en daar op de aan en afvoerleiding naar de laatste radiator aangesloten. Daar ligt nu ook weer een nieuwe tegelvloer op. De afstand onder de vloer naar de verdeler is 3 meter. Er komt geen warm water aan bij de verdeler. Wel als we alle radiatoren boven dicht doen.

Volgens ons is het verkeerd aangelegd en had het direct apart op de ketel aangesloten moeten worden. En kun je ook de aan en afvoerleiding wel zo dicht aan de opervlakte hebbben? De aanvoer is als het wel zou werken denk ik 60-70 graden? .

Welke verwarminspecialist kan ons hierin raden?

Groet,
Raoul
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kansloos.

de vloerverwarming heeft om goed te werken een mengset nodig zodat de temperatuur van het water dat de vloer in gaat maximaal 50 graden is, zodat de oppervlakte niet et heet word.

om voldoende stroming te krijgen richting zo'n set moet je de installatie inregelen.

wat is de oppervlakte?
 

RaoulAB

  • #3


Hi Headhunter,

De oppervlakte van de aanbouw is 24m2. Op de foto zie je links hoe de loodgieter het op de bestaande CV leidingen heeft aangesloten. Rechts zie je de verdeler. Daar gaan de leidingen dus naartoe. Volgens de aannemer werkt het nu niet omdat de leidingen bij de bestaande CV leidingen in een bocht omhoog zitten voordat ze de vloer ingaan. Begrijp ik nou goed van je dat het water dat de vloer ingaat naar de verdeler maar maximaal 50 graden mag zijn?

Groet,
Raoul
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee, het water naar de verdeler mag zo heet zijn als nodig voor de rest van de installatie.

De menggroep(verdeler) mengt zelf het water tot de gewenste temperatuur voor de vloer.

je mist ontluchters op het hoogste punt waardoor de weerstand te hoog word.

als u de installatie waterzijdig beter in balans brengt en ontluchters op het hoogste punt zet zal het wel verbeteren.

en natuurlijk de stekker erin
 

RaoulAB

  • #5
Hi,

Bedankt voor de antwoorden. De aanvoer er naartoe is dan denk ik wel 70 graden en ligt maar 4 cm onder de tegel. Dat is dus geen probleem? Heeft het niet met te weinig druk te maken? Als we boven alles dicht zetten komt er wel warm water naar de verdeler.

De stekker is eruit omdat hij het toch niet doet.

Groet,
Raoul
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Wat is de bovenzijde op de linker foto?
Als deze goed staat, zit daar een luchtbel op het hoogste punt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu