Vloerverwarming werkt niet helemaal goed

No11

  • #1
Beste allen,

Vandaag zijn we bezig geweest met onze vloerverwarming, helaas werkt hij niet helemaal goed. Afgelopen dagen de eerste dagen van dit seizoen dat die echt aan moet ivm de kou. De vloerverwarming is aangesloten op stadsverwarming en verwarmt alleen de benedenvloer (woonkamer en keuken).

Ik heb een foto gemaakt van de huidige stand van zaken. De aanvoer temperatuur werkt goed en wordt (goed) warm, als je 'm hoger zet loopt de temperatuur ook op.
De vloer rondom de verdeler wordt warm, maar de keuken wordt bijv. niet verwarmd.

De retourtemperatuur blijft laag rond de 20, beweegt niet echt. Ik heb de oranje doppen eraf gehaald en geprobeerd met de instellingen te spelen, daarmee bedoel ik oranje dop erop/half open/eraf. Ik heb niet aan de pinnetjes gezeten die je nu ziet, kun je hier nog iets mee?

Ik heb de verdeler ook proberen te ontluchten met de kraantjes op de verdeler, maar er kwam al direct water uit.

Hebben jullie enig idee waar het probleem kan zitten? Ik weet dat het een paar uur kan duren voordat vloerverwarming goed werkt maar hij staat de hele dag al aan..

IMG_9001.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Vind 2 groepen voor woonkamer en keuken wel heel erg weinig. Hoelang mogen de slangen wel niet zijn. Zijn ze langer dan geadviseerd dan kan je deze problemen verwachten.
 

No11

  • #3
Nog bedankt voor het meedenken. Uiteindelijk bleek het aan de stadsverwarming te liggen, andere radiatoren in huis deden het ook niet goed. Er is een klep vervangen en stukje electronica. Werkt nu weer goed!

De aanvoer temperatuur staat nu wel > 50 graden terwijl de thermostaat op 35 graden staat. Klopt het dat de thermometer de aanvoer temperatuur meet voor de thermostaat?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu