Vloerverwarming verlengen

SaddieN

  • #1
In ons huis komt een trapgat die de bestaande vloerverwarming zal doorkruisen. Natuurlijk willen we de bestaande groep die onderbroken wordt handhaven.

Bedrijf A zegt echter dat de buizen niet opnieuw te koppelen zijn vanwege weerstand e.d. De enige optie is opnieuw sleuven frezen met een nieuwe groep.
Bedrijf B zegt dat dit het geen probleem is om de groep te handhaven en de lussen waar onderbroken ze onderbroken worden door het trapgat weer aan elkaar te koppelen middels een speciaal "verlengstukje".

Wie heeft er nou eigenlijk gelijk?
 

Gigantaandemuur

  • #2
Hallo saddien
Wil je hier een beetje betrouwbaar antwoord op zal je eerst een stuk meer info over de c.v. installatie, de vloerverwarming en de ruimte waar het omgaat moeten geven.

Vr. gr.
 

SaddieN

  • #3
Tja, wat wil je allemaal weten?

Het betreft de woonkamer van zo'n 60 m² waar 4 groepen in zitten. Bij het zagen van het trapgat gaan we zeker 1, maar misschien meerdere groepen onderbreken. Het idee van bedrijf B is om een gedeelte bloot te leggen en de doorgezaagde lussen door te verbinden met koppelstukjes, zodat de groep/groepen gehandaaft blijft/blijven.

Verder is het een "gewone" vloerverwarming, aangesloten op warmwatertoevoer van de ketel, met een 7-groepsverdeler. De overige groepen worden gebruik voor ander vertrekken. De buizen zijn op krimpnetten bevestigd (er is al een stukje vloer weggehakt om dat te bekijken) in de dekvloer.

Is dit genoeg info?
 

Gigantaandemuur

  • #4
Bedrijf A zegt echter dat de buizen niet opnieuw te koppelen zijn vanwege weerstand e.d.
Dit bedrijf kan nog wel eens gelijk hebben aangezien je door een deel van de vloer open te maken niet goed kan zien hoe het hele systeem loopt dus risico loopt een soort kortsluiting te maken waardoor vervolgens de rest van het systeem niet meer goed warm wordt alleen de kortsluitleiding.

Dan is er ook een risico op lekkage achteraf in de vloer normaal worden geen verbindingen onder de vloer gemaakt het zal in de praktijk best mogelijk zijn maar heeft dus verhoogd risico.

M.vr.gr
 

SaddieN

  • #5
Bedankt voor je mening, Gigant. Bedrijf A heeft het echter niet over kortsluiting, maar over weerstand die ontstaat als gevolg van de verbindingsstukjes, dat zou niet goed zijn voor het functioneren van de vloerverwarming...
 

Gigantaandemuur

  • #6
Ik weet niet welke koppelingen ze hiervoor normaal gebruiken maar deze hebben normaal gesproken nauwelijks weerstand. Ik zie het probleem meer in het verschil in lengte van de 4 groepen, die zijn nu als het goed is even lang. Ga je er b.v. 1 of 2 inkorten zullen de lange (met de grootste weerstand) slecht of niet warm worden.

M.vr.gr
 

Ron CV

  • #7
Antwoord van bedrijf A komt raar over inderdaad maar moet zeggen dat ik zelf ook geen voorstander ben van koppelingen in de vloer. Wat hierboven al aangegeven werd is dat de kans op lekkage vergroot met alle ellendige gevolgen van dien maar het moet wel kunnen om dit weer te koppelen. Maak nog wel eens mensen mee die door zo'n slang heenboren en dan moet het ook gekoppeld worden.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Hoi SaddieN,

De verschillen in weerstand zijn wel weg te regelen (inregelen) met de ventielen per slangaansluiting.
Maar wat de vorige schrijvers al aangaven de kans op lekkage wel degelijk aanwezig is.
Er zit in de vloer minder ruimte als in de slang, als deze koud en warm wordt, dat kan de koppeling zelfs loswrikken van de slang.

En welke lussen ga je aan elkaar maken en hoeveel lussen.
Bij het doorsnijden van de vloer kom je meerdere slangen tegen?

sucses ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu