Vloerverwarming (van bij naar hoofdverwarming)

UgurK

  • #1
Beste,

Ik heb mijn huidige woning in 2015 gekocht. De verkoper heeft toen aangegeven dat de vloerverwarming geen hoofd maar bijverwarming is. Nou wil ik binnenkort mijn vloer (tegels) vernieuwen naar parket (mochten jullie tips hebben hoor ik het graag).

Mijn vraag:
Waar moet ik aan denken kwa werkzaamheden (egalisatie, nieuwe leidingen, nieuwe groepen?)

Alvast bedankt voor de antwoorden
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
nieuwe slangen in de (geisoleerde) vloer hoh 10cm en met groepen van max tussen de 60 en 65 meter en minimaal 16mm slang.
 

JFW

  • #3
Ik ben geen installateur o.i.d. maar volgens is het niet mogelijk, of erg onpraktisch, om een bestaande vloerverwarming uit te breiden op hetzelfde punt. Daarmee bedoel ik dus extra slangen leggen waar er al oude liggen, niet een nieuwe groep leggen op een andere plek waar nog niks ligt.

Afhankelijk van hoe je vloerverwarming er nu in ligt heb je verschillende opties:
  • Als je vloerverwarming in de betonvloer ligt kun je dit allemaal uithakken en dan eventueel een deel bijleggen en en deel hergebruiken en de vloer weer opnieuw opbouwen.
  • Als je vloerverwarming in de betonvloer ligt kun je deze 'wegschrijven' en op de dekvloer erboven nieuwe in laten frezen.
  • Als je vloerverwarming hebt die achteraf in gefreesd is kun je dit allemaal uithakken, ophogen en opnieuw weer in laten frezen.
  • Als je vloerverwarming hebt die achteraf in gefreesd is kun je, maar dit lijkt mij wel heel 'beun', een nieuw systeem in laten frezen met de kans dat ze het oude systeem kapot frezen. Maar zou dan niet uit moeten maken aangezien je toch een nieuw systeem laat leggen.
Afhankelijk van jou situatie zul je hierna dus de vloer weer opnieuw op moeten bouwen met per situatie verschillende stappen. In de laatste twee situaties is dit het makkelijkst, enkel sleuven dichten en opnieuw egaliseren.

Misschien een idee om eerst met een hitte-camera te kijken waar en hoe de huidige vloerverwarming ligt?
Misschien ligt deze niet overal en kun je dit uitbreiden met hoofdverwarming op plekken waar niks ligt?
50222d51-4820-4c38-8100-cb86ab76a4fe-1024x713.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu