Roest/aanslag op vloerverwarming verdeler

Lutzertje

  • #1
Hallo,

Rond januari vorig jaar hebben wij onze nieuwe vloerverwarming in gebruik genomen na een verbouwing. Echter zag ik gisteren op de verdeler al wat roestplekken (of andere aanslag) zitten.
Nou ben ik zelf niet zo handig maar heb al vaker goede tips voorbij zien komen op dit forum, dus vandaar ook mijn vraag: Moet ik hier een loodgieter/monteur naar laten kijken en eventueel de unit vervangen? Aangezien het nog helemaal niet oud is vind ik het wel zonde.

Zoals je op de foto's kan zien zit er een aparte pomp bij. Ik heb het afgelopen jaar wel meerdere malen gehad dat de druk heel langzaam verdween van de CV ketel, maar na een controle afgelopen februari kwam dat door een kleine lekkage bij het toevoer kraantje. Echter merk ik nog steeds dat de druk een heel klein beetje terug loopt en ben dus bang dat het beneden bij de verdeler alsnog weg loopt.

IMG_20210408_214105.jpg
IMG_20210409_102510.jpg
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Hij lekt op 2 plaatsen, de wartel boven de pomp en de wartel direct onder de thermostaatkraan. Vandaar ook het lichte drukverlies.

Ik zou degene die het gemaakt heeft het laten fixen, je hebt garantie.

3 bar is trouwens wel een hele hoge druk.
 

Lutzertje

  • #3
Hessie schreef:
3 bar is trouwens wel een hele hoge druk.
Op de CV installatie zelf staat ie maar op 1.6 als er geen warmte vraag is. Zou het de instelling van de pomp kunnen zijn die misschien iets lichter afgesteld moet worden?

Wb de garantie, ga dit inderdaad bij de aannemer even navragen. Dank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu