Vloerverwarming opstartprotocol starten?

PBRD

  • #1
Hallo iedereen,

In de week van 14 september is er bij ons een constructievloer gestort (15cm dik), met daar bovenop een zandcementdekvloer (7 a 8 cm) met vloerverwarming.

We hebben een paar weken een bouwdroger in de woonkamer gehad om het droogproces iets te versnellen. De luchtvochtigheid is nog steeds aan de hoge kant (60-65%) dus de vloer zal alsnog wat vocht kwijt moeten, maar in de woonkamer hebben we een m2 plastic op de vloer getaped die na 24 uur niet vochtig was. Nu denk ik dat de vloer in de keuken en berging iets vochtiger is. Gemiddelde vochtpercentage (gemeten over 16 punten met een Trotec T660 en een vochtmeter van Boels) is 3,6%.

Ik vraag me alleen af of we het opstartprotocol voor de vloerverwarming inmiddels kunnen starten. Degene die het geinstalleerd heeft, is daar niet duidelijk over geweest en zegt ook dat we het op moeten voeren tot 60 graden, waar ik overal lees dat het verstandig is om niet boven de 40 graden te gaan met een maximale oppervlakte temperatuur van 30.

De nieuwe vloer (klik PVC) wordt over twee weken geleverd, en we zouden graag voor die tijd het opstartprotocol afgerond hebben. Vandaar de vraag!

Bijgevoegd een foto van de verdeler/pomp, ik weet niet of dit van toegevoegde waarde is.

Bedankt voor jullie tijd!

20201101_095148.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er is genoeg over opstartprotocollen te vinden. 60 graden is mi. te hoog. 40-45 graden zou de max. toevoer mogen zijn. 1 week opbouwen, 1 week afbouwen.
 

PBRD

  • #3
Walker, bedankt voor de reactie. Er is inderdaad veel over te vinden, maar niet over het vochtgehalte van de vloer mbt starten van het protocol (althans, niet voor zo ver ik kan vinden). Ik weet dus niet of ik onnodig risico zou lopen als ik nu met het protocol zou beginnen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Na 28 dagen uitharden heeft het beton zijn berekende sterkte gekregen. Je wilt vervolgens voorkomen dat de vloer krimpscheuren gaat krijgen door de temperatuurswisselingen van de vloer verwarming.

Toch maar even een link naar een leverancier:m2vloeren.nl/blog/opstookprotocol legt het volgens mij wel goed uit.
 

PBRD

  • #5
Bedankt, daar kan ik zeker wat mee! Ik ga er mee beginnen, dankjewel!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Ik mag toch aannemen, dat degene die de vloerverwarming heeft gelegd je goed kan informeren over het opstartprotocol........als de installateur je daarover niet goed kan informeren zet ik toch twijfels bij zijn kundigheid.
 

PBRD

  • #7
Helemaal mee eens, daar hebben we ons flink in vergist. Totaal geen informatie meegekregen. Ik moet dus ook nog uit gaan vogelen welke instelling ik moet gebruiken op de pomp..
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu