Vloerverwarming keuken bijverwarming vraag

Martijnvdsluis

 • #1
Helden,

Na veel gelezen te hebben hier en elders op het net, blijf ik met vraagtekens achter.
Ik wil vloerverwarming aanleggen in de keuken, ca. 5m2, begane grond en zit met de hoogte. Ik heb wat ideeën maar ben geen installateur maar timmerman.
Situatieschets:

Woning uit 1920, 6 jaar geleden compleet nieuwe cv-installatie (overal radiatoren) geplaatst. Huis is goed te verwarmen, geen klachten of problemen. Laminaatvloer op begane grond. Woonkamer (3x radiator) grenst aan keuken (geen verwarming), keuken wordt dus mee verwarmd door woonkamer. Dit werkt prima, 's winters wel wat kouder in keuken maar geen ramp. Cv ketel (remeha tzerra) hangt ook op de bg.

In de keuken ben ik de laminaatvloer zat, wil daar tegels in hebben. Aangezien de laminaatvloer op de rest van de bg blijft liggen, wil ik de tegelvloer zo laag mogelijk houden.

Met het minitec systeem van uponor kom ik qua hoogte het beste uit. Wat ik niet weet is hoe ik dit systeem aansluit op mijn huidige installatie (22mm leidingen bij ketel). Ik lees veel over RTL ventielen, maar weet niet of dit goed gaat met minitec aangezien deze leidingen zeer dicht tegen het oppervlak van de afwerkvloer liggen. Ik begrijp dat het RTL ventiel aan het 'einde' van de vloerverwarmingslus wordt geplaatst. De lus wordt dus in eerste instantie volledig opgewarmd, waarna deze op het einde pas geknepen wordt. De hoge temperatuur is dus kort, maar kan dit kwaad?

Hoe sluit ik de 9,9mm minitec buis aan op de 22mm harde leidingen? Ik beschik niet over een expansietang om de minitec leidingen te ruimen. Is hier een andere manier voor?


Ik hoop dat iemand de oplossing heeft. Volgens mij geen hele zware materie, maar ik weet het niet. Voordeel is dat het om bijverwarming gaat, dus er is niet veel 'van afhankelijk'.


Groeten, Martijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ik zou gezien de te verwarmen oppervlakte, adviseren om dit elektrisch te doen.
  Een mat voor 5 M2 incl. thermostaat komt je op ca € 250,00 bij een opbouwhoogte van 4 mm, te verwerken inde tegellijm.
  Voor het door jou vermelde systeem kwam ik al een "aanbiedingsprijs" tegen van € 495,00/m2......nou dat kan echt voordeliger!

  Martijnvdsluis schreef:
  Voordeel is dat het om bijverwarming gaat, dus er is niet veel 'van afhankelijk'.
  De vorm "bijverwarming" heeft geen enkel voordeel en kost je aan energie uiteindelijk meer dan een fatsoenlijk uitgevoerde vloerverwarming
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu