Leidingen vloerverwarming 5x doorgeknipt in keuken

Bosma123

 • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over koppelingen in de leidingen van een vloerverwarming: in onze nieuwbouwwoning hadden ze in de keuken leidingvrije zone niet goed aangelegd. Waar het kookeiland komt waren wel leidingen gelegd en de vrije zone was waar niks op komt. Dit hebben we aangegeven en dat hebben ze ook vrij snel aangepast. Nog steeds niet helemaal conform de tekening, maar goed.
Toen ik het ging controleren zag ik dat ze gewoon gemakshalve op 5 punten de leidingen hebben doorgeknipt. Zo hebben ze het dus aangepast! Ik ben er enorm van geschrokken en meteen contact opgenomen. De installateur en de aannemer (een van de grootste in NL) zeggen dat het normaal is en refereren naar de standaard SWK garantie. Ze weigeren het aan te passen.
Zoveel koppelingen in de keuken, een oppervlakte van ca 15m2. Dat is toch wachten op lekkages op den duur?
Mogen ze dit zomaar doen? Zijn er geen beoordelings- of uitvoeringsrichtlijnen hiervoor?
Je staat zo machteloos als particulier! Ik vind dit echt niet vakkundig, maar zolang ik niet kan verwijzen naar enige regelgeving of NEN normen of systeemcertificaten oid gaan ze gewoon de dekvloer storten.
Heeft iemand nog tips voor ons?

Groet, Bosma
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Zolang je zelf niet gaat klussen mogen we hierop geen antwoord geven.
  Ik zou het zoeken in een juridisch forum.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Ben het met de vorige reactie eens, maar kan je wel vermelden, dat koppelingen in de vloer in het algemeen vermeden worden.
  Wanneer deze koppelingen echter goed zijn aangebracht, zal de kans op lekkage nihil zijn.
  Ik adviseer u wel alles zorgvuldig vast te leggen en goed te documenteren, zodat er bij een eventuele lekkage aanspraak gemaakt kan worden op garantie.
   

  Bosma123

  • #4
  Allebei hartelijk dank voor jullie reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu