Vloerverwarming infrezen in beton zonder isoloatie

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #21
Een beetje isolatie is minimaal 10 cm dik, eerder 20 cm of beter nog wat meer.
Wat voordeliger is?
Ik kan niet in de toekomst kijken, maar zal niet verbaasd zijn als de gasprijs zeer hard omhoog blijft gaan.
Iemand moet de energietransitie betalen..
In 2000 lag het nog iets boven de 20 cent, nu al op 80 cent.
Doe de berekening welke vloer goedkoper is nog eens als met een prijs van 2 euro over 20 jaar.

Een vloer eruit halen is goed zelf te doen, het blijft hier een klus forum..
Een puincontainer zijn de kosten niet en naar ophoogzand is meestal vraag, dan wordt er soms zelfs geholpen met graven.
Check dan trouwens eerst of de vloer echt op het zand licht, of dat ie zelf dragend is. In dat laatste geval kan je ook een kruipruimte graven (of laten zuigen) en dan van onder isoleren.

ps. zonder isolatie kan de capaciteit een probleem worden, helemaal zonder radiatoren erbij.
 
  • Like
Waarderingen: MartineH en Vonken_trekker

MartineH

  • #22
Ik wilde vloerverwarming, bedrijven benaderd, offertes laten maken, niemand sprak of vroeg over isolatie. Kwam notabene de automonteur mee.....Gebeld met het bedrijf die de vv zou komen leggen, die zeiden geen probleem, doen we altijd in dit soort huizen. Dus nu weet ik het ook ff niet. Ik kan best gaan uitbreken en graven maar denk dat er heel wat meer kosten komen dan ik had voorzien. Zoals iemand zei doe het goed of niet, dat vind ik eigenlijk ook. Heb nu al getekend voor de vv maar het wordt wel een grote klus die niet voorzien was. Misschien beter geen vv en de radiatoren laten hangen. Ik vind heel fijn en ben blij dat jullie meedenken. Dank je wel daarvoor
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #23
Als je later de overstap wil maken naar een wp is een goed geisoleerde vloer een must anders krijg je hoogstwaarschijnlijk de woning niet eens op temperatuur.
De uitgave aan isolatie verdient zich dubbel en dwars terug op het energieverlies van een niet geisoleerde vloer, een nieuwe vloer doet 1x "pijn" de gasrekening anders elke maand
 
  • Like
Waarderingen: MartineH en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #24
Die vv boeren denken mooi snel geld te verdienen en hun maakt het niets uit dat jouw gasrekening aardig oploopt. Die praten gewoon voor hun eigen winkel.

Als je er nu het geld niet voor hebt of wilt besteden zou ik nog even doorsparen en deze klus eventueel uitstellen.

Zeker met inderdaad de stijgende gasprijzen en de vooruitzichten dat je in de toekomst moet overstappen op lage temperatuur verwarming met een warmtepomp, zou ik het echt in een keer goed aanpakken.

Als je nu (ook voor een hoop geld) er vv in laat duwen, krijg je er later spijt van.
 
  • Like
Waarderingen: MartineH

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
De zandcementvloer zoek je niet op tekening op, maar meet ter plekke. Kijk bij een kruipluik, onder de trap of achter een schot oid. En anders een stukje open hakken tot op de betonvloer.

Bouwbedrijven voeren gewoon de klus uit waar je om vraagt. De meeste zijn niet gewend om verder te kijken (je kan je afvragen of het hun taak is). Voordat je zo'n klus uitvoert, kan je ook beter het gehele huis bekijken (begin bij ventilatie en kierdichting). Anders weet je nog steeds niet hoeveel vermogen je nodig hebt. Je hoort genoeg verhalen over tegenvallend comfort in huis. Hier heb je precies de oorzaak.
 
  • Like
Waarderingen: MartineH, Vonken_trekker en Walker

MartineH

  • #26
Ben begonnen met de renovatie op zolder, dak geisoleerd, nieuwe dakramen, 1e verdieping nieuwe plofonds met isolatie. Nu is beneden aan de beurt en blijkt dat ik er dus te weinig van af weet om de juiste beslissing te maken. En idd het is misschien niet aan het vv bedrijf om mij te informeren over wel of geen isolatie maar ze hadden het kunnen aankaarten zodat ik beter weloverwogen een beslissing had kunnen maken. Nu weet ik het dus ff niet meer. Ik ben ook voorstander van wat iemand meldde, doe het goed of niet, maar kan ff niet overzien wat 'goed' is. Heb trouwens al getekend bij het vv bedrijf ......Heb er bijna de kurkvloer uit...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #27
Wellicht is het een idee om een lokale bouwkundige of architect te contacteren voor concreet advies? En met het vv bedrijf in overleg gaan of de opdracht afgeblazen kan worden of minimaal uitgesteld.
 
  • Like
Waarderingen: MartineH

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu