Vloerverwarming in wand

Ronaldjes

  • #1
De vrije ruimte in mijn badkamer buiten mijn douchebak is 1 x 1 meter. In deze ruimte komt nog een douchemeubel te hangen. Omdat deze ruimte zo klein is wil ik deze verwarmen dmv elektrische vloerverwarming. Omdat het naar mijn inzien het niet echt heel handig is om de helft van de vloerverwarming onder het meubel aan te leggen. Wil ik een strook van 50 cm in de vloer voor het douchemeubel leggen en deze ook doorleggen naar de muur voor het meubel. Echter ik kan het niet terugvinden of het zomaar zonder problemen zou mogen of dat de stucadoor nog ergens rekening mee moet houden qua materiaal.

Is in dit geval een vloer of ruimte theromostaat de beste oplossing??
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wand- en vloerverwarming zijn 2 verschillende zaken. Sowieso wordt wandverwarming vaak afgeraden, want een gaatje boren levert veel ellende op.

Maar als je doucheruimte zo klein is, kun je jezelf afvragen of je wel verwarming nodig hebt. Zit er een raam in? Hoe is de ventilatie geregeld?
 

Ronaldjes

  • #3
Alvast bedankt voor je antwoord, want voor mij zien wand en vloerverwarming er gelijkwaardig uit.
Er is inderdaad een raam aanwezig en de ventilatie wil ik gaan verzorgen door een ventilatiebox op zolder.

Ook al zal in de toekomst wellicht blijken dat de vloer of wandverwarming weinig gebruikt gaat worden. Maak ik hem nu liever preventief erin als dat ik er later spijt van krijg omdat het te koud is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu