Vloerverwarming, ik probeer het te begrijpen maar

Minuteman

  • #1
Ik heb de volgende situatie. Onderstaande plaat is van de installatie, deze is inmiddels 2 jaar in bedrijf. Op zich werkt het wel goed maar het duurt vrij lang voordat het een beetje warm wordt.

Het linker circuit is erg snel op temperatuur en via de termostaatknop afgeregeld op max 40 graden. (dat wordt ook netjes weergegeven in het venster.) Het is dan ook maar een circuit met 1 aansluiting.

Het rechter circuit, dat is aangesloten op dezelfde aanvoer, is eigenlijk de hele vloerverwarming van de BG en die teller loopt niet op boven de 30 graden, zelfs niet na een uur of 2 stoken. Ik heb het idee dat alles wel goed aangesloten is. Uiteindelijk wordt het wel warm overigens maar ik zou wellicht wel 40 graden als aanvoer willen instellen ipv 30.

Dan de vraag, zijn deze units misschien afgeregeld op een max aantal graden dat jullie weten ? En dan bedoel ik de verdeler. of is er nog een andere factor waardoor ik de aanvoer temp niet omhoog krijg.

Ik heb geprobeerd de termostaat verder open te zetten, sterker nog, ik heb de hele knop erafgehad zodat er geen termostaat meer opzat maar veel warmer dan 30 graden geeft de meter niet aan (blijft ook lauw als je er aan voelt)



hieronder 2 foto's hoe het is aangelegd. Volgens mij wel ok



 

Bernhard

  • #2
Om inzicht te krijgen in de waterstromen en de capaciteit van de vloerset moet de temperatuur gemeten worden van de in- en uitgaande leidingen.
Tw:
- de aanvoertemperatuur vanaf de ketel naar de vloerset
- de retourtemperatuur naar de ketel
- de aanvoertemperatuur naar de slangen
- de retourtemp van de slangen.
Er moet een verschil zijn in de temperaturen van de leidingen.
Een te klein verschil betekend geen hoge warmteoverdracht.
Een vloer met een groot aantal m2 zal er lang over doen om de massa van de vloer op te warmen. Mvgr Bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu