Vloerverwarming en vinyl los gelegd

Houweling

  • #1
Binnenkort krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huurwoning. De verwarming daar is vloerverwarming. Nu ben ik al heel lang aan het kijken naar de juiste vloerbedekking. Houtprint, makkelijk te verwijderen en eventueel te hergebruiken, goed rendement van de vloerverwarming. Ik weet dat PVC tegenwoordig erg veel toegepast wordt en ik nijg ertoe, maar het voldoet niet aan mijn wensen, makkelijk te verwijderen of te hergebruiken.Weet iemand wat een goede optie is? Het liefst leg ik gewoon vinyl los op de betonvloer, maar kan dat?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Er is ook pvc klik laminaat.
Dat kun je los leggen, en is weer makkelijk te verwijderen en eventueel her te gebruiken.

Ik weet zo niet wat los gelegd vinyl doet met vloerverwarming.
Maar kan me indenken, dat de goedkope soorten daar niet geschikt voor zijn.
 

Houweling

  • #3
Ik heb gehoord dat er geen goede ervaringen zijn met click pvc ivm vloerverwarming. De click kan gaan vervormen door de warmteverschillen. Heb ook gehoord van loose lay, maar dat is nog maar zo kort op de markt, ik weet niet wat dat doet, wel benieuwd naar.
Op dit moment heb ik een tijdelijke woning, ook met vloerverwarming en door de woningbouw gestoffeerd metlos gelegd vinyl. Lijkt me ook niet de duurste soort aangezien het tijdelijk is. Ligt wel erg mooi, maar als ik het benoem bij een woonwinkel krijg ik het antwoord dat ik geluk heb gehad en de kans groot is op bobbels etc bij os leggen en niet egaliseren. Het ligt echter keurig glad en ik woon er al ruim een jaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu