Vloerverwarming = bijverwarming / hoofdverwarming

Snarf84

  • #1
Wij wonen nu een paar jaar in dit huis en merken dat de vloerverwarming/ vloer weer snel afkoelt, ondanks dat we niet of nauwelijks de temperatuur verlagen in nacht.

Ik heb een foto van de pomp en verdeler toegevoegd. De ruimte waar vloerverwarming ligt is ca. 60m2. De radiatoren in deze ruimte gebruiken we niet en staan dicht. Verder is er (door de vorige bewoner) op een later moment een garage aangebouwd, waar ook 'vloerverwarming' in zit en een radiator hangt. Dit zijn de 4 witte buizen die extra zijn bijgeplaatst, bij de verdeler van de radiatoren en bij de vloerverwarming.

Ik heb het gevoel dat dit laatste er voor zorgt dat het geheel niet efficiënt samen werkt en er veel warmte en energie verloren gaat.

Hopelijk kunnen jullie me advies/tips geven op basis van de installatie.

Alvast dank voor het meedenken.
IMG_20220911_082220809.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
3 groepen op 60m2 geeft aan dat het ontwerp bijverwarming is en niet naar tevredenheid kan functioneren als hoofdverwarming. Daarbij is er vloerverwarming en een of meerdere radiatoren bijgeknoopt, en op een aanvoer van 20mm geeft dat meestal problemen.
 

Snarf84

  • #3
Dank voor je reactie! Dit verklaart een hoop. Op de 3e groep zit een vloerverwarming naar de garage van 25 m2 bijgeknoopt. Wetende dat het per 10 m2 een groep is, verbaasd het me eerlijk gezegd nog dat het zo functioneert als nu.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu