Vloerverwarming bestaande en in nieuwe aanbouw, keuzes

Leon_nijntje

 • #1
Eind deze maand de sleutel van onze nieuwe woning en dan kan ik los!

Ik heb alleen een vraagstuk waar ik nog geen goede keuze uit kan maken. Ik wil vloerverwarming aanleggen in het bestaande gedeelte van de (oude keuken en woonkamer) en in de nieuwe aanbouw. In het bestaande gedeelte is de enige mogelijkheid infrezen, (denk ik) ik kan mij namelijk niet voorstellen dat hier een zandcent laag op ligt en dat ik 5 cm kan wegbikken. (UPDATE: als ik de detail tekening bekijk inderdaad 4mm afwerking) Ik wil niet omhoog dus dat wordt infrezen.

In de nieuwe aanbouw kan ik natuurlijk kiezen, of infrezen of instorten. Het voordeel van een zandafdeklaag is dat er dan niet gevreesd hoeft te worden. het nadeel is dat er dan weer speciaal een zandcementvloertje gelegd moet worden en dat de vloerverwarming hier in gevlecht moet worden. Een bijkomend nadeel is dan misschien een andere gevoelstemperatuur, omdat de bestaande vloer is ingefreesd en de aanbouw is ingestort, ik dacht dat dit wel valt op te lossen door van de aanbouw een aparte groep te maken, zodat dit kan worden bijgesteld. Maar of dat ook echt qua gevoel zo is weet ik dus niet.

Ik ben van plan om het infrezen uit te besteden. het voordeel daarvan is, dat ik er zelf dan minder werk aan heb. Als ik hem in laat storten ben ik zelf de leiding aan het vlechten. met infrezen is het een kwestie van de buis in het gefreesde gaatje leggen, vastzetten en klaar.

Uiteindelijk zal er ook voor de PVM visgraat ook geegaliseerd moeten worden. Egaline is duur en dat moet zo efficient mogelijk.

Een optie is natuurlijk ook en en, infrezen in de bestaande woning en instorten in de aanbouw en dan daar een aparte groep van maken zodat de vloeren evenwarm zijn.

Onder de vloer van het bestaande gedeelte liggen korrels in de kruipruimte.


Ik heb heel veel keuzes, ik ben benieuwd hoe jullie het zouden doen als dit jullie project zou zijn.

Gr,
Leon

aanzicht.JPG Detail tekening vloer.JPG Foto vanuit woonkamer.jpg Fundering.JPG Plattegrond plan aanbouw.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  In de nieuwe aanbouw zal zowiezo een cement dekvloer aangebracht worden.
  Dan is het gemakkelijkste/voordeligste, dat alles tegelijk ingefreest wordt.
   
  • Like
  Waarderingen: Leon_nijntje

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Hoe is de oude vloer opgebouwd, is deze direct op zand gestort of nog voorzien van isolatie? Als er geen isolatie onder zit zou ik overwegen om de gehele vloer te verwijderen en deze in zn geheel nieuw en geisoleerd op te bouwen
   

  Leon_nijntje

  • #4
  50 cm kruipruimte gevult met isolatie korrels, zie ook detail van vloer.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu