Vloerverwarming badkamer nieuwbouwhuis

Rednass

  • #1
Hallo,

Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht met vloerverwarming op de begane grond. De badkamer gaan we casco op laten leveren. Hier wil ik graag vloerverwarming in hebben.
Wat raden jullie aan?
1. Kan ik deze het beste aansluiten op de vloerverwarming van beneden? Is dan de temperatuur onafhankelijk te regelen van beneden?
2. Elektrische vloerverwarming in de badkamer doen.

Graag hoor ik wat jullie hiervan vinden!
 

Roykes

  • #2
Als je nog een groep vrij hebt op je verdeler kan dat inderdaad. realiseer je wel das als wanneer je kamerthermostaat zijn temperatuur heeft bereikt je vloerverwarming in de badkamer ook niets meer doet.

Ik zelf zou een handoek radiator in de badkamer hangen, dan heb je wat meer snelheid in je systeem. en dan de retour van die radiator doorlussen in de vloer als vloer verwarming. hiertussen moet je dan wel een rtl ventiel plaatsen.

elektrische vloerverwarming werkt ook goed. echter is dit wel kostbaar kwa energie verbruik.
 

Rednass

  • #3
Ik wil dus eigenlijk 3 zones creëren die onafhankelijk te regelen zijn: woonkamer, badkamer, slaapkamers.
Is het niet mogelijk om dmv ventielen de vloerverwarming van de woonkamer en badkamer onafhankelijk te regelen van elkaar?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Die badkamer is boven neem ik aan? dan zou ik hem niet aansluiten op de verdeler van beneden. geheid dat er met de tijd lucht in die groep komt, en hij stopt met doorstromen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Roykes schreef:
....elektrische vloerverwarming werkt ook goed. echter is dit wel kostbaar kwa energie verbruik.....
Groot misverstand!!
Elektrisch hoeft zeker niet duurder te zijn, als je alles goed regelt d.m.v. een thermostaat met vloersensor !! (en al helemaal niet als je zonnepanelen op je dak hebt)

Hou toch eens op te verkondigen dat elektrisch verwarmen duur is: we leven in een tijdperk waar velen al zonnepanelen op het dak hebben.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Het voordeel van elektrische vloerverwarming in de badkamer is ook, dat je onafhankelijk van je verwarming systeem kunt gebruiken.
En het werkt snel.

Let wel op, dat als je een inloop douche neemt, er geen verwarming in het douchegedeelte komt.
Anders heb je straks veel kalkaanslag op de tegels.
 

Rednass

  • #7
Wat is het bezwaar om aan te sluiten op de vloerverwarming van beneden op de verdeler? Badkamer is inderdaad op de eerste verdieping. Met kleppen kan dit toch wel geregeld worden of zie ik het verkeerd? Dat systeem zit er toch al en dan hoeft er niet nog een bijvoorbeeld elektrisch systeem te komen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #8
Als je de verdeler lager hebt dan de vloerverwarming zelf, dan komt lucht daar niet uit. De lus in de badkamer zal dus lucht verzamelen.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #9
Rednass schreef:
Wat is het bezwaar om aan te sluiten op de vloerverwarming van beneden op de verdeler?
Zie reactie van Ingmar89: 100% mee eens
Rednass schreef:
....... Met kleppen kan dit toch wel geregeld worden of zie ik het verkeerd? Dat systeem zit er toch al.....
Alles is te regelen, maar je kunt niet zomaar een paar buisjes extra aansluiten op een bestaande groep (tenzij er nog een groep op de verdeler over is, maar ook dan zou ik het neit adviseren i.v.m. mogelijkheid van lucht in de leiding wat neit weg kan)
Één systeem zoneregeling is altijd nog mogelijk (vloerverwarming, radiatoren en elektrische verwarming), ook als je elektrische vloerverwarming aanbrengt in de badkamer.

Wil je zoneregeling, sluit dan geen vloerverwarming aan via een RTL ventiel, want dan zijn radiator en vloerverwarming nooit afzonderlijk te regelen.
 

Rednass

  • #10
Dank voor je reactie.
Als ik het goed begrijp kan ik dus het beste elektrische vloerverwarming in de badkamer nemen? En dan dus de zoneregeling gewoon per verwarmingssysteem (vloerverwarming beneden, elektrische vloerverwarming badkamer en radiatoren boven).
Het liefst zou ik geen radiator in de badkamer ernaast hebben, maar zijn hier nog nadelen aan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu