Vloerverwarming aanschaffen waar op letten?

Rjmeijer

  • #1
Beste klusser,

ik ben van plan om in mijn vloer vloerverwarming te leggen. Ik neem aan dat dit ingefrased kan worden. Mijn huis is uit 1990 en is een normaal rijtjeshuis. Het gaat hierbij om 57m2 vloeroppervlak.

Mijn vraag is dan ook:
waar moet ik expliciet op letten als ik een vloerverwarming ga aanschaffen. Er staan op internet vaak prijzen rond de 1500-1600 euro. Heb ik dan een goede of een matige vloerverwarming?

tevens heb ik gelezen dat ik, indien ik er tegels overheen leg, ik 4 weken de verwarming beter niet kan aanzetten. Betekend dit dat ik mijn radiatoren 4 weken moet laten hangen en kan ik deze erna afschroeven of moet dat direct?

Is het zo dat ik wel mijn huidge thermostaat kan blijven behouden?

dank voor de hulp!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Lees de forum regels, wij geven geen prijs info.
Verder is onze glazen bol defect en weten we niet wat voor een kamerthermostaat er nu hangt. Maar normaliter levert dat geen problemen op, je kamerthermostaat stuurt de cv aan en niet de vloer.


Vloervewarming is een traag medium.
Als je het eens sneller opgewarmd wil / moet hebben zijn radiatoren het aangewezen medium.
Dus ik zou ze niet verwijderen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Rjmeijer,
30 jaar geleden was ik, volgens een vloerverwarming specialist, (veel waren er toen nog niet) eigenwijs omdat ik de radiatoren liet hangen. Ik ben nog steeds heel blij dat de radiatoren er zijn.
Vloerverwarming is heel erg traag in het verhogen van de temperatuur.
Daarbij komt dat je icm radiatoren de vloer minder warm hoeft te stoken. Erg warme voeten is ook niet alles.
Overdag stoken wij een paar graden minder dan in de avond. Rond 18.00 uur gaat de thermostaat omhoog en in een halfuurtje is de ruimte op temperatuur.
Met alleen vloerverwarming zal je de ruimte continu op behaaglijke temperatuur moeten houden om niet s'avonds niet in de kou te zitten.
Ik heb het vermoeden dat je meer gas verbruikt met een systeem zonder radiatoren.
Maak eens een inschatting van comfort en stookkosten.
Op dit forum is al veel geschreven over "wel of geen radiatoren" bij vvw.
suc6
 

Heat

  • #4
Vraag op een goede website met de juiste informatie over vloerverwarming een offerte aan. Niet alleen de prijs is zaligmakend.
WAT krijg je voor die prijs. Is die prijs bijvoorbeeld incl. een pompschakelaar en reiskosten, of krijg je nadien nog een factuur voor allerlei kosten. Is het BTW voordeel (geldig tot 1-7-2011) keurig gespecificeerd, welke materialen (verdeler en buis) worden toegepast etc.
Kortom: een prijs zegt eigenlijk weinig over hetgeen je mag verwachten.

Bij 57M2 kun je uit gaan van 6 groepen bij een hart op hart afstand van ca 10/12 cm voor hoofdverwarming. (een minder goede vloerverwarming heb je als de hart op hart afstand van de gebruikte buizen groter is)
Als de radiatoren niet in de weg zitten, laat ze dan lekker zitten en zet ze niet aan. Maar in principe zijn radiatoren overbodig als je de vloerverwarming deugdelijk laat infrezen met de vermelde hart op hart afstand en je een tegelvloer laat leggen.

Waaruit bestaat je hudige vloer: zandcement of anhydriet dekvloer? Dan kun je er in laten frezen. De kans dat er buizen in de vleor liggen bij deze woning is gering, maar het is wel belangrijk om dat vooraf kenbaar te onderzoeken en maken als er gefreesd wordt.
Is er geen dekvloer dan wordt het een ander verhaal.

Kamerthermostaat: in de regel kun je die normaal laten hangen en regelt deze thermostaat ook de vloerverwarming. Of dat in uw geval raadzaam is, is uit uw informatie niet op te maken.

Dat je de vloerverwarming een aantal weken niet aan zou mogen doen heeft op zich neits met de vloerverwarming te maken, maar met het uitharden van de tegellijm of cement waarmee je de tegels gaat leggen.
Het is dus raadzaam om vloerverwarming te laten installeren in de periode dat je geen verwarming meer nodig hebt. (vanaf ongeveer april)
De vloerverwarming eerder aanzetten om dat uitharden te bespoedigen is neit aan te raden.

Wil je profiteren van het BTW voordeel, let er dan op dat je de werkzaamheden voor 1 juili 2011 laat uitvoeren.
 

Rjmeijer

  • #5
Dank voor je uitgebreide uitleg. Hier kan ik zeker wat mee.

dank!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu