Vloerverwarming aanleggen -> uitdagingen

Jarnoootje

  • #1
Goedenavond,

Wij willen onze beneden verdieping voorzien van vloerverwarming. Nu komen wij steeds meer uitdagingen tegen en hebben daarbij jullie hulp/kennis voor nodig.
Systeem;
Gehele benedenverdieping willen we voorzien van vloerverwarming (60m2), boven verdieping en zolder zitten normale radiatoren die (tot nu toe in 5 jaar) nog nooit aan hebben gestaan. We hebben geen mogelijkheid de leidingen in de te leggen en gaan dus voor een heel dun opbouwsysteem (Warp-systems). Hierdoor krijgen we een opbouw van maximaal 20mm wat prima moet lukken. De vloerverwarming zal bestaan uit 12 groepen.

De grootste uitdaging zit hem nu in de aanvoerleiding. Het idee was om de verdeler op de plaats van een radiator te hangen om zo geen leidingwerk te hoeven doen. Dit is een leiding van 15mm. Nu lees ik her en der dat er minimaal een leiding van 22mm nodig is om het goed werkend te krijgen. Zonder breekwerk is dit eigenlijk een no-go. Mijn vraag is dus eigenlijk kan ik die 15mm leiding gebruiken voor de verdeler of is dit echt niet mogelijk/wenselijk? Zijn er andere aanpassingen (pomp of iets dergelijks) wat ik kan toepassen om toch de buizen niet te vervangen?

De afstand ketel-verdeler is maximaal 10mtr

Alvast bedankt!
 

Jarnoootje

  • #2
Andere optie is om een groot gedeelte van de leidingen te wisselen, maar er blijft een stuk van ongeveer 2mtr vlak na de ketel tot door het beton wat niet te vervangen is zonder te breken. Dan krijg je dus de uitstroom van de keten 22mm -> 2mtr 15mm -> 7,5mtr 22mm --> Open verdeler, is dat wellicht een optie?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu