Vloerverwarming 2e circuit CF 32/80+ hydraulisch actief?

Walter725

  • #1
In mijn volgende huis dat ik aan het opknappen ben heb ik een daalderop CV ketel met 2e circuit. Dit is een nieuwe ketel en deze heeft i.t.t. wat ik op dit forum tegenkom al 2 aansluitingen voor thermostaten. In mijn uitgebouwde keuken ga ik vloerverwarming aanleggen en deze met een eigen klokthemostaat op het 2e circuit van de ketel aansluiten. Voor deze vloerverwarming heb ik een 2 groeps verdeler aangeschaft. Nu blijkt dat ik deze op 2 manieren kan aansluiten: hydraulisch gescheiden of juist niet. Wat is de beste optie? Als ik alles gescheiden houd weet ik zeker dat ik altijd zowel de pomp van de ketel als die van de verdeler heb draaien als er een warmtevraag is. Het liefst zou ik in het voor en na seizoen de pomp van de verdeler uitzetten en dan een niet gescheiden systeem hebben. Kan dit?
 

Xr8

  • #2
Deze ketels hebben inderdaad een tweede groep. Het vermogen wat je hiervan af kunt halen is wel beperkt.

Of je hydrolisch moet scheiden hangt af van de aansluit gegevens van de fabrikant. Hydrolisch scheiden word vaak gedaan indien de vloerverwarming voorzien is van niet diffusie dichte buis. Bij bepaalde merken is het nodig een keerklep te plaatsen om de vloerverwarmingsverdeler hydrolisch neutraal te maken. Dit omdat de tweede pomp in de installatie geen invloed mag hebben op de ketel.

Als je hydrolisch gaat scheiden dan heb je mogelijk nog een pomp nodig om het water van de scheidingswisselaar naar de vloerverwarmingsverdeler te pompen. Tevens dient dit circuit van alle beveiligingen te worden voorzien als expansievat overstort ed.

Als het niet hoeft gewoon de vloerverwarmingsverdeler uitvoeren met een pompschakelaar. Pomp draait dan alleen als het nodig is en de schakelaar stuurt in de zomer de pomp af en toe even aan om vastraken te voorkomen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu