Vloertegels diagonaal en recht leggen

MichielD

  • #1
Het is nu nog direct aan de orde (ben nog met de wandtegels bezig, en de douche moet eerst af), maar ik wil hier toch alvast over nadenken.

Ik wil de vloertegels gedeeltelijk diagonaal en gedeeltelijk recht leggen.
Plaatje ter verduidelijking (gerecycled uit een ander topic):



Dit is dus de bedoeling. Een rechte border aan de rand en in het midden diagonale tegels.
Alleen: normaal gesproken heb je alleen aan de randen bij de muur gesneden tegels, maar nu heb je, behalve bij de muur, ook bij de "border" gesneden tegels.

Wat ik me afvraag: kan dit? Worden die randen niet te scherp? En wat zou daar aan te doen zijn? Het zijn zwarte tegels met enigszins reliëf.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op mijn gevoel zeg ik:

Diagonaal is heel erg mooi, daarom geheel diagonaal doen.
Zelf hebben we recht, maar deburen diagonaal en dat is bij nader inzien veel mooier. Ook bij de vakantiewoning waar ik laatst een weekje was, was alles diagonaal, staat schitterend.

Het zal heel erg moeilijk zijn de schuine kanten echt mooi te krijgen, terwijl ze goed in het zicht liggen, indien je het doet zoals op de schets.

Doe je het diagonaal tot aan de hoeken, dan "verdwijnen" eventuele minder mooi geslaagde schuine kanten straks onder de kit...

Maar... het is maar een "gevoel" hoor... :wink:
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zit dit wel vaker. Het is afhankelijk van de tegel of de randjes mooi worden.
Het is ook afhankelijk van de ruimte (verdeling) of dit legpatroon mooi wordt.
Als je veel kleine stukken krijgt wordt het erg druk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat het effect van het diagonaal leggen verloren gaat door de kleine ruimte waarbinnen de tegels diagonaal komen, ik ben bang dat het te druk wordt, misschien is het mogelijk de tegels eerst eens uit te leggen op de vloer in de keuken, kamer of buiten, dan weet u in elk geval hoe het er uit gaat zien.

Ook een smalle rechte strip langs de kanten zal veel schelen, u komt zo niet mooi uit met de tegels, hoewel mooi altijd een kwestie van smaak is.
Algemeen advies is bij kleine oppervlaktes alles diagonaal leggen, bij grote oppervlaktes kan er met een strip of halve tegel gewerkt worden.
 

PdeBruine

  • #5
Bij het vloergedeelte van onze klein badkamer (de badkamer is 2 x 1,90 vloer gedeelte zal ongeveer 1,20 x 1,70 zijn) is het ook met een gedeelte recht en een gedeelte diagonaal gelegd. Ik zelf vind dat heel mooi geworden! En alhoewel de vloer niet groot is is het toch niet druk geworden.

Kan er wel een foto van maken dit weekend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu