Vloerkoeling ervaring

Strider

 • #1
Ik lees veel wisselende ervaringen over vloerkoeling. Is vloerkoeling in de zomer voldoende voor een fijn klimaat in een energie A klasse huis? Of is hierbij in de praktijk ook nog een airco gewenst?
Ik heb 2 opties om vloerkoeling aan te laten brengen (Nieuwbouwhuis), echt goedkoop is het niet, als ik hiermee nog steeds airco nodig zou hebben zou het aanvoelen als weggegooid geld.

Wat is jullie ervaring?
Ik begrijp dat vloerkoeling als nadeel heeft dat het de luchtvochtigheid niet omlaag kan brengen, daarom kun je bij te hard koelen last krijgen van condensvorming + niet alle vloeren zijn er geschikt voor.

Aanbrengen vloerkoeling bgg en 1e verdieping inclusief naregeling. Leidingwerk op standaard afstand (150mm).
€ 2750,-

Aanbrengen vloerkoeling conform hierboven vermelde optie, echter met leidingwerk op 100mm afstand voor extra koeling en snellere opwarmtijd.
€ 4000,-
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  sowieso slangen hoh 10cm laten aanbrengen, ik neem aan dat u gaat stoken met een wp als deze wa geregeld wordt werkt de vloerkoeling prima om de temperatuur gelijk te houden mits er vildoende wordt gedaan om de warmtebelasting door zon e.d zoveel mogelijk te voorkomen.
  maar het is een top koeling en geen airco, condensatie wordt voorkomen door de watertemperatuur aan te passen aan de luchtvochtigheid dit zou kunnen met een dauwpunt regeling
   

  Strider

  • #3
  Bedankt voor je reactie.

  Waarom zou jij het leidingwerk op 100mm afstand laten aanbrengen, en niet op de standaard 150mm laten?
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #4
  ivm het maximale vermogen wat er afgegeven kan worden per m2, zoek maar eens op afgegeven vermogen vvw hoh 10 of hoh 15
   

  Strider

  • #5
  Oke, in dit geval gaat het over een nieuwbouwhuis, is dit dan nog steeds wenselijk?
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #6
  ja, ik geef altijd aan hoe meer slang in de vloer hoe beter.
  je kunt later makkelijker iets terug regelen ivm teveel vermogen dan erbij, want dan moeten er meer meters slang in de vloer en dat gaat niet zonder hak en breekwerk en die slang op zich kost geen drol dus in mijn ogen verkeerde zuinigheid
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu