Vloerisolatie zonder kruipkelder

Fenrir-sol

  • #1
Hey iedereen,

Ik wil graag mijn vloer isoleren omdat ik vloerverwarming wil aanleggen. Ik heb echter geen kruipruimte en omhoog werken gaat ook niet vanwege een schuifpui in de serre.
De dekvloer is net dik genoeg voor vloerverwarming dus tussen de dekvloer en beton vloer is geen optie.
Voor zover kan ik 3 manieren verzinnen om dit op te lossen:
1. Wat cm's van de betonvloer afhalen aan de bovenkant om plaats te maken voor de isolatie. Ik kan hier echter niks over vinden of dit uberhaupt mogelijk is.

2. Kruipruimte uit laten graven/zuigen en de isolatie daar in plaatsen. Hier heb ik al een offerte voor liggen maar daar werd ik niet heel vrolijk van.

3. Serre(deur) verhogen om de vloer hoger aan te kunnen leggen. Hier heb ik geen offerte van liggen maar indicaties waren 3x zo hoog als de kruipruimte dus financieel niet echt een optie.

Ik zit dus een beetje in dubio wat ik moet doen. Iemand enig idee of optie 1 mogelijk is en bij wat voor een bedrijf ik dan moet zijn?
Of zie ik misschien nog een optie over het hoofd?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor constructievloer heb je?
Zand uit de kruipruimte zuigen kan alleen bij een vrijdragende vloer.
Ligt er een vloertje van 8 a 10 cm met een enkel net, dan kan je het beste heel de vloer eruit slopen, maar heb je een vloer met vorstrand dan kan dit niet.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
De enige manier om vloerverwarming in dit soort situaties aan te leggen is m.i.: droogbouw-vloerverwarming
 

Fenrir-sol

  • #4
Geen idee wat voor constructie het is. Van de bouwtekening word ik ook niet veel wijzer. Het gaat om een tussenwoning uit de jaren 80 als dat helpt. Heb een stuk van de bouwtekening bijgevoegd misschien dat hier iemand wijs er uit kan halen.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu