Vloerisolatie houtenvloer

Edgarv

 • #1
Mede klussers, ik ben op zoek naar advies.

Ik heb een oude woning (bouwjaar 1910) en heb o.a. in de woonkamer een houtenvloer. Helaas komt er behoorlijk veel kou doorheen dus ik ben aan het kijken naar de mogelijkheden om dit te isoleren. Onder de vloer zit een kruipkelder waar ik wel het een en ander aan kan doen.

Door de vloer komt vooral koude tocht, nu ben ik aan het verzinnen wat ik het beste als isolatie kan gebruiken, het makkelijkst en zeker mogelijk is van die zilveren noppen folie, deze wil ik dan vastnieten over de gehele vloer.

De ingang en doorvoer tussen de verschillende muren is erg klein waardoor ik niet met grote platen of dikke wollen dekens aan de slag kan, maar ik weet niet of de folie voldoende isolatie biedt? Dus bij deze de vraag, wat denken jullie. Of zijn er nog alternatieven.

Alvast bedankt voor de reactie, en mochten er al draadjes hierover zijn dan heb ik ze niet kunnen vinden...bij deze alvast mijn eventuele excuses hiervoor.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Het zal wel helpen tegen de tocht. Echter, de overige isolatie is gering vanwege de dikte van noppenfolie. Maar beter dit spul dan niets.
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #3
  Als je toch aan de slag gaat is het zonde van het werk om halve maatregelen te nemen. Als je zelf door de doorgang kunt, zal het toch ook wel mogelijk zijn om, desnoods in stukken geknipte en strak opgerolde glaswoldekens naar beneden te krijgen. Hoe dikker hoe beter.
   

  Edgarv

  • #4
  Ik kan net door het gat heen, dus een stukje glaswol deken moet kunnen, maar ja, dan heb ik allemaal kleine stukken, dan werkt de isolatie toch ook niet optimaal meer.
  Moet dus even gaan bedenken wat handig is.... welk type glaswoldeken kan ik het beste gebruiken denken jullie?
   

  Fiesiekus

  • #5
  Steenwol verwerkt wat prettiger.
   

  Kloek77

  • #6
  Neem dan idd steenwol en even goed strak oprollen zoals sxnder zegt; het spul is goed comprimeerbaar.
   

  Edgarv

  • #7
  Ja, dat kan natuurlijk ook. jeukt ook minder...
   

  Edgarv

  • #8
  Iemand nog een idee hoe ik dit het beste kan bevestigen?

  Ik wil de steenwol tussen de vloerbalken leggen, helaas is de breedte overal ongelijk dus ik moet even kijken of dit een beetje gunstig uitpakt met de breedte van de steenwol. Maar hoe kan ik dit het beste bevestigen

  Plakken is geen optie!
  Nieten is misschien een mogelijkheid?
  Of eerst latten tegen de vloerbalken aanspijkeren en daartussendoor de isolatietrekken? Nu zijn de vloerbalken alleen zo'n 20 cm dik. En de dikte van de steenwol trekt dit niet. Maar dat moet niet uitmaken denk ik?!

  Alvast bedankt voor je/jullie reactie.
   

  Fiesiekus

  • #9
  Als de isolatie dunner is, ligt ie op de latten. Dat er dan nog ruimte is tussen isolatie en de vloer, is geen enkel probleem; even aangenomen dat je daar geen ventilatieopeningen tussen hebt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu