Vloerisolatie bij kwaaitaalvloer

Pancake

 • #1
Mijn vloer is een zogenaamde Kwaaitaal-vloer (van die halfronde elementen). Een aantal elementen zijn aangetast door betonrot en zijn nu ondersteund *************************

Nu overweeg ik deze vloer te isoleren met steenwol, maar ik vraag mij af hoe ik dat het beste kan doen, zodat ik het meeste effect heb van deze isolatie.

Moet de steenwol de ronding van de kwaaitaalelementen volgen? Of kan ik de steenwol ook als een 'vlakke plaat' onder de vloer plaatsen (waardoor er een flinke masse (stilstaande?) lucht tussen de steenwol en de ronding van de vloer zit.

Link naar commerciele site verwijderd. Mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Steenwol neemt vocht op en wordt dus niet onder de bg.vloer gebruikt. Kies een materiaal wat ongevoelig is voor vocht, zoals EPS, PIR of PUR-platen.

  Het hoeft de rondingen niet te volgen, mag als een vlakke plaat eronder.
   

  Pancake

  • #3
  Geldt dit ook als de kruipruimte eerst is afgedekt met PE-folie? Ik vond nl. een soort 'isoleer je huis' handleiding van de Karwei op internet en daarin wordt gesproken over het afdekken van de bodem van de kruipruimte met PE-folie en even verder hebben ze het o.a. steenwol onder tegen de betonvloer.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ja, het is (meestal) een vochtige omgeving.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu