Vloerdelen vervangen kruipruimte is vochtig

De verbouwing

  • #21
Uhmm, zijn de schelpen wel een goede optie. De voornaamste kou komt van de lucht onder de vloer.
Daarom voel ik veel voor de glaswol optie, dit vormt immers een dekendtje onder de vloer. Maar hoe vinden muizen glaswol, volgens mij gebruiken zij dat ook als dekentje in hun nest :(
Om die reden zat ik te denken aan van die piepschuimplaten, gaat dat werken?

Ik hoor het heel graag.

Gr Jeroen.
 

H@ns

  • #22
Piepschuim hebben ze nog liever!! Zal wel aan de naam liggen denk ik. Maar kunnen die muizen zo goed zwemmen dan?

Als het mijn vloer was: zet er een pomp in die aanslaat zodra het waterpeil stijgt en laat die afpompen in het HWA- of Rioolsysteem.
Dit is namelijk geen gezonde situatie!
 

De verbouwing

  • #23
De grootte van de put valt mee hoor, deze is ongeveer 1x1 mtr. en wat ik wil gaan doen is de wanden een stukje opmetselen en dan een glasplaat in de vloer leggen. Het idee van een (drijvende) vijverlamp spreekt mij erg aan, zodat je het waterpeil ziet veranderen.

Het gaat me meer om de rest van de vloer buiten de put, dit is gewoon grond, zoals in veel kruipruimten. Maar om dat de luchtcirculatie erg goed is en direct van buiten komt (niet eerst via een spouwmuur), wordt de vloer nogal koud (vooral in deze tijd van het jaar). Het zou mooi zijn als ik dat iets kan verbeteren, al is het maar dat de luchtstroom niet direct langs de vloer gaat. Ik denk dat dat al een wereld van verschil maakt.

Iniedergeval geen pieppiepschuim. :!:
 

De verbouwing

  • #24
Ik ben van het weekend weer bezig geweest met de vloer en we hebben besloten dat er geen put komt. Deze stond vandaag droog, ondanks de vele regen van afgelopen dagen. Daarom maar het gat droog gelegd en binnenkort ga ik er een laag schelpen over leggen.

Bedankt voor jullie hulp en goede adviezen. Ik zal ongetwijfeld weer met een vraag komen, aangezien er nog vele klussen liggen te wachten.

Groeten Jeroen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu