Vloeraansluiting boven aan trap

Rickcuijpers

  • #1
Ik wil op mijn verdiepingsvloer een vloeropbouw realiseren met een pakketdikte van ca 18 tot 20 mm.

Nu vraag ik me af hoe ik dat het best oplos bij de bovenste trede van de trap; doorleggen tot de neus van de aansluiting trap/vloer. Of een trede uitsparen in de verdiepingsvloer waardoor er een verdieping van de vloer voor de trap van ca. 2 cm ontstaat?

Lijkt me dat dat laatste eerder tot struikelen gaat leiden dan de eerste oplossing, maar een verschil in optrede is mischien erger, wie kan mij hierin adviseren?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor "vloeropbouw"?

Plaats ook even een foto.
 

Poster

  • #3
Geen uitsparing maken, wordt een struikeldeel en niet fraai, doorleggen tot aan de trede, mijn laminaat is 20 mm met ondervloer boven aan de traptrede, en dit valt niet op, er is nog nooit iemand over gestruikeld.
 

Veronika

  • #4
Net als Poster.

Ik moest een smal stukje board op bovenste plank van de trap leggen om de hoogte precies gelijk te krijgen (die lag iets verzonken tov de deklaag van het beton, gek genoeg), maar ik heb dus de vloer doorgelegd tot de rand. Nooit iemand over gevallen, letterlijk of figuurlijk.

Wij hebben 18 mm massief eiken vloerplanken. De rand heb ik overigens wel afgeschuind en voorzien van zo'n aluminium strip om splijten/stuklopen te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu