Ruisende (vloer)verwarming

JFW

  • #1
Zoals de titel al leest ik heb (last van) een ruisend CV-systeem. Sinds ik de vloerverwarming langzaam aan het opstarten ben (1-2 graden per dag) lijkt dit steeds erger te worden.

Het systeem begint te hard te stromen (= ruisen) zodra de thermostaatkraan van de vloerverwarming opent voor nieuw warm water vanaf de CV. Eerst was dit geluid misschien 5-10 minuutjes en daarna stopt dit om een half uur later pas weer te gebeuren, prima in mijn geval. Maar sinds enkele dagen nu rond de 25-30 graden aanvoer zit wordt het geruis steeds langer, gisteravond zelfs 2 uur aan een stuk waardoor ik ‘s snachts besloten heb de aanvoer temp wat terug te zetten om te kunnen slapen.

Als het geruis begint zie je de aanvoertemperatuur zakken van 26/27/28 graden naar 23/24, de retour temperatuur blijft stabiel op 24/25 graden. CV springt telkens aan, verwarmt naar 60/70 graden en koelt een in +- 5 minuten af naar 25/30 graden om vervolgens pas weer na +- 15 minuten weer aan te springen.

Hoe hoger de ingestelde temperatuur hoe langer het geruis, het lijkt wel alsof de ketel niet op tijd bij springt of het om de een of andere reden niet aan kan/bij kan houden? Tegen de tijd dat de CV weer bijspringt is al het warme water al weer de verdeler door en blijft die vragen (= ruisen) voor nieuw warm water.

Betreft een Remeha Quinta 28C (23,9KW) en 50m2 (ingefreesde) vloerverwarming welke er pas een jaar in ligt, de ketel al veel ouder. Ketel is niet opnieuw ingeregeld o.i.d. na plaatsen vloerverwarming.
 

JFW

  • #2
Kan het niet zo zijn dat de pomp van mijn CV en/of die van de vloerverwarming te hoog staat waardoor het warme water er te snel doorgeen gaat en via de retour weer eruit waardoor het te warm bij de ketel binnenkomt en die dus geen noodzaak ziet om bij te springen?

Het verschil tussen aanvoer en retour op de VVW verdeler is namelijk altijd maar iets van +- 2 graden. Elke keer als ik de aanvoer met 2 graden verhoog staat de retourtemperaruur een uurtje later ook een paar graden hoger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu