Houten vloer vervangen en isoleren met RC-waarde 5.0

Wildr 124

 • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik ben gestart met het compleet strippen van ons jaren 60 appartement. Ons appartement ligt op de begaande grond daaronder zitten de fietsenbergingen. De fietsenbergingen zitten voor ongeveer 80cm boven de grond.

Het plafond van de fietsenberging is van beton. Als ik vanuit het appartement het kruipluik in ga sta ik op het betonnen plafond van de fietsenberging. De kruipruimte is ongeveer 60 cm hoog en zoals jullie wellicht kunnen voorstellen is deze helemaal droog. Er ligt een houtenconstructie waar een houtenvloer op ligt. Deze houtenvloer wil ik vervangen en gaan isoleren en vervolgens wil ik er een droogbouw vloerverwarming systeem opmaken.

Nu lees ik ontzettend veel mogelijkheden om de vloer te isoleren en zie ik door de bomen het bos niet meer. De houtenconstructie blijft (balken 15,5 dik), verder ben ik overal voor in om de vloer te isoleren met een RC-waarde van 5.0.

Mijn vragen waar ik jullie hulp bij nodig heb:

- Welk materiaal ik het beste kan gebruiken om de vloer te isoleren, glaswol, PIR platen, EPS of iets anders?

- Wat voor platen kan ik het beste gebruiken als nieuwe vloer? OSB, Spano platen?

- En is het verstandig nog een type bodemisolatie aan te brengen in combinatie met vloerisolatie? RC waarde 3,5 van de volgende materialen: glaswol 11cm , EPS platen 13 cm, Resol schuimplaten 7-8cm. Met deze materialen moet ik bijna wel 2 platen op elkaar aanbrengen. Of heeft iemand tips waar ik in 1 x keer een plaat/materiaal kan vinden, zodat ik op 5,0 uitkom?

- Zijn er nog bepaalde andere zaken waar ik rekening mee moet houden?

Alvast bedankt!

Groet,
Wildrik
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat zegt de VVE hierover?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Blijft de houten vloer of wordt deze vervangen?

  Je hebt 60cm hoogte, dus het maakt helemaal niets uit welk isolatiemateriaal je kiest. De goedkoopste is prima.
   

  CV__

  • #4
  Waarom zo'n hoge R-waarde? Wordt dat fietsenhok permanent onder nul gehouden ofzo? Nuja, je moet het ook zelf weten. Het is ook een stuk comfort natuurlijk :D

  Ik zou van die folie met luchtkamers er onder hangen. Doe je daar meerdere lagen meerlagenfolie van en kun je zo binnen die ruimte de Rc5,0 halen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu