Vloer verhogen in slaapkamer zomerhuisje

Marinus2012

 • #1
In augustus een flinke regenbui gehad bij onze stacaravan. Aan de stacaravan zit een later aangebouwde slaapkamer (die lager ligt). Deze kamer is helaas onder water gelopen door de regenbui. We hebben alles eruit getrokken: ondervloer en laminaatvloer waren niet meer te redden. Nu zie je de basisvloer van multiplex (op balken), die is weer helemaal opgedroogd inmiddels (zien er op de foto's nog nat uit). Met het oog op klimaatverandering en dat dit soort zware buien mogelijk vaker voor gaan komen, en dat dus ook de kans op herhaling van de overstroming groter wordt, zijn we van plan eerst de vloer te verhogen voordat we weer laminaat oid plaatsen. Tot nu toe heb ik als tips gekregen verhogen met Ytong-badkamerblokken, en verhogen met balken & platen. Maar ik weet niet wat beter is. Wat is jullie advies?
20200905_160353.jpg
20200905_160427.jpg 20200912_165424.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Hoeveel centimeter wil je ongeveer ophogen?
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik zou het gehele ding ophogen anders heb je straks nog last van natte balken en vloerdelen met houtrot als gevolg
   

  Marinus2012

  • #4
  Krunnie schreef:
  Hoeveel centimeter wil je ongeveer ophogen?
  5 cm, mag iets meer zijn.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Alles wat van hout is, moet vrij blijven van water. Dus de hele vloer én de wanden moeten dus omhoog. Mijn advies is ook om het slaapkamerdeel in zijn geheel op te hogen. En wellicht ook de complete stacaravan, als dat mogelijk is.
   

  Jackd

  • #6
  Cellenbetonblokken (want je mag hier eigenlijk geen merken noemen) zuigen water op. Bij een volgende overstroming zal het lang duren voordat dat weer opgedroogd is, dat tast het hout aan en ook de nieuwe vloer.
  Ik zou voor zo veel mogelijk lucht gaan, dus balken misschien composiet, en de tussenruimte zou maken dat je die kan ventileren met buitenlucht.
  Het blijft behelpen..

  Is het mogelijk de hele aanbouw op te krikken? (dat bedoelt Marcn.88 denk ik ook)
  Of zelfs de hele stacaravan+aanbouw.
  Dit klinkt extreem, maar goeie kans dat het niet heel lastig is, misschien zelfs minder werk en goedkoper dan alleen de vloer verhogen.
   

  Marinus2012

  • #7
  Dank voor alle tips. En ik zal geen merknamen meer noemen:wink:. Stacaravan en/of aanbouw opkrikken is toch te lastig helaas. Dus ik ga voor de balken van composiet. Dank!
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu