Verhogen van vloer > 12cm

Beemsterman

 • #1
Wij hebben een keuken die door de vorige bewoners geplaatst is in wat voorheen de garage was. Deze garage heeft verder geen kruipruimte en staat op de koude grond. Vanuit de hal is de vloer in de keuken ongeveer 13 cm lager. Nu willen we de vloer isoleren en tegelijk gelijktrekken met de bestaande vloer in de hal.

Ik dacht aan de volgende opties, maar hoor graag jullie ervaringen, tips of andere suggesties:

1) Houten rachelwerk en dan opvullen met bijv glaswol. Mijn zorg is dat het een klankkast wordt door de enigszins holle ruimtes.
2) Plaatmateriaal waar isolatiemateriaal in is verwerkt. Na wat googelen kwam ik vloer-isolatieplaten van 12cm dik tegen. Mijn zorg is of deze bestaan die geschikt zijn voor een ruimte die intensief wordt gebruikt.
3) anders, nl…

Met groet,

René
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  als de vloer vlak is zou je een drukvaste pir plaat kunnen toepassen met hierover een drukverdeellaag en dan je vloerafwerking, dikte van de pir is afhankelijk van de gewenste vloerafwerking
   
  • Like
  Waarderingen: stylish

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu