Vloer tuinhuis - zand als basis?

Markvm95

  • #1
Ik ben mij aan het oriënteren in het bouwen van een tuinhuis. De fundering wil ik maken van betonpoeren en opsluitbanden. Daartussen wil ik graag een houten voer met daaronder isolatieplaten. Er ligt op dit moment grond op de plek waar het tuinhuis komt. Is het nodig om daar zand als basis te hebben? Daarnaast vraag ik mij af hoe ik de houten vloer inclusief isolatie het beste kan monteren. Kan dit het beste op betonbanden/stoeptegels op de grond worden geplaatst geplaatst of hoe moet dit worden aangepakt?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat worden de afmetingen, en wat komt er op de vloer te staan?
 

Markvm95

  • #3
De afmetingen worden 5m x 4m. Op de vloer komt een loungebank en wat andere stoelen te staan. Verder ga ik er nog een bar inbouwen.
 

Nick Niempke

  • #4
Zand lijkt me beter, maar als er nauwelijks gewichtsbelasting op komt .. Ik zou eerst een folie aanbrengen tegen optrekkend vocht. Daarop dikke PIR of piepschuim platen (laagdikte min 8cm). Voor de randen rondom kan je eventueel dunnere platen gebruiken zodat deze aansluiten aan de muurisolatie, ter voorkoming van koudebruggen. PUR-schuim is hier handig om kieren en naden te dichten. De folie dichtvouwen bovenop de platen en dichttapen, zodat dit een vochtdicht pakket is.
Er wordt geadviseerd om hierbovenop wederom folie te leggen en een betonlaag te storten, maar ik ga binnenkort kijken of de isolatie voldoende sterk en stabiel voelt als ondervloer voor een houten plankenvloer (sauna).

In elk geval zou ik de isolatieplaten niet op stoeptegels of iets dergelijks leggen, omdat ze dan geen gelijkmatige steun hebben van de ondergrond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu