Vloer storten/opvullen, welk materiaal?

Kim79

  • #1
Hallo,

Mijn aannemer is met de noorderzon vertrokken en donderdag komt een partij om de vloer te egaliseren en vrijdag de pvc vloer te leggen. Nu heeft de aannemer op de plaatsen in de keuken waar geen vloerverwarming ligt (onder het kookeiland en de kastenwand) de vloer nog niet afgestort:
20210711_151019.jpg


Gezien de haast die ermee gemoeid is, overweeg ik om dit zelf te doen (ok, met hulp van mijn vader die iets handiger is dan ik)...
Kan iemand mij vertellen welk materiaal ik hiervoor het best kan gebruiken? We zouden dit morgen overdag kunnen doen en donderdagochtend zou het dan voldoende droog/uitgehard moeten zijn om er een egalisatie laag overheen te kunnen plaatsen. Kan dit met een zandcement mengsel of hardt dit niet snel genoeg uit?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zandcement is wel het juiste materiaal hiervoor. Na 24 uur beloopbaar.
 

Kim79

  • #3
Dan moeten we morgen vroeg aan de slag!
 

Kim79

  • #4
In de vloer zit trouwens nog een afvoerbuis voor het water. Moet ik daar nog een verlengstuk ofzo opdraaien voor het storten? Maw, moet die uitsparing breder zijn dan de afvoerbuis zelf?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Zandcement heeft meer tijd nodig om te drogen. PVC kun je alleen verlijmen op een droge vloer, dus je doet er goed aan om het egaliseren en leggen van de pvc vloer uit te stellen.
 

Kim79

  • #6
Dankjewel voor de tip. De vloer bleek ook nog eens niet recht genoeg, dus heb ik het leggen van de vloer inderdaad moeten afblazen... Jammer, maar liever goed en dan maar wat langer wachten dan achteraf spijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu