Tijdens storten vloer erachter komen dat ik te weinig beton heb.

Twanvandijk

  • #1
Beste forumleden. Ik ben as we speak een zwaluwplaatvloer aan het volgooien met lichtgewicht beton.

Alles gaat goed, behalve dat ik me schromelijk verrekend heb qua hoeveelheid. Volgens mij is beton naderhand aanhelen een nogo dus het enige wat ik kan is een gedeelte bewust te laag afsmeren en later met egalisatiemortel aanhelen lijkt me? Ik zit een beetje in een lastig parket zo hoop dat iemand tips heeft. Dank!
 

Mitchelt

  • #2
Als de te dun gesmeerde laag voldoet aan de minimumeisen kwa dikte lijkt me het geen probleem
 

Rogeeke1

  • #3
Een veelgemaakte fout bij het berekenen van inhoud is dat mensen denken dat kilogram hetzelfde is als liter. Ze denken dus dat 25 kilo 25 liter oplevert maar dat is niet zo. Een zak zandcement aanmaken van 25 kilo levert 14 liter specie op. Kilogram is enkel om het gewicht aan te geven. 1 liter is 1000 kubieke centimeter. Een badkamer van 2 bij 1 meter 5 cm hoog smeren met zandcement: 200 x 100 x 5= 100.000 kubieke centimeter of 100 liter. Dan kijken we achter op de zak hoeveel liter het product oplevert: 14 liter, dus 100 liter delen door 14 is 8 zakken.

Hoe groot is het oppervlakte? Gaat het om een badkamer? Hoeveel kwam u tekort?

Hoe hoog is het laagste punt in het beton vanaf de onderkant van de lewis plaat?

Persoonlijk denk ik dat beton op beton geen probleem is als je het maar goed aanbrandt met cement zodat het hecht. Dan gaat dat chemisch reageren en dat laat nooit meer los.
Waarschijnlijk komt er daarna nog een aantal centimeter zandcement over en dan is het echt solide schat ik zo.

U kunt het natuurlijk ook uitvlakken met mortel of de methode die de fabrikant van het lichgewicht beton adviseert hanteren.

Als u wat meer informatie kunt verschaffen kan ik u misschien beter informeren. Want als u al 6 cm met het beton boven de onderkant van de lewisvloer zit en het betreft een badkamer dan kunt u al met zandcement aan de slag en dan zijn overige stappen onnodig. Tenminste, zo gaat dat met normaal beton. De minimale hoogte kan misschien verschillen met lichtgewicht beton.

Ik hoor het wel, veel succes in ieder geval.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Zonder te weten hoeveel je verrekend hebt, valt hier niets over te zeggen.
 

Twanvandijk

  • #5
Bedankt voor de reacties iedereen, wordt erg gewaardeerd. Ik heb gelukkig gisteravond op de valreep nog een open bouwmarkt gevonden die het op voorraad had en heb dus de vloer kunnen afmaken.

het ging om een vloer die vanaf de drain 3cm dekking bovenop de plaat opliep tot de overige ruimte 4,5 dekking op de plaat. Waar ik de mist in ging was dat ik blind rekende met de hoeveelheid m2 die ik per zak zou kunnen doen door dat af te lezen op de zak. Ik had daarvoor in de plaats moeten rekenen met de 12l mortel die ik per zak zou krijgen en dan moeten berekenen wat ik daarmee aan zou kunnen.
Nu is het iig gelukkig geregeld. Ik denk alleen dat ik het vlakke gedeelte nog wel extra wil egaliseren. Ik hoopte het beton goed strak te krijgen maar het is in het midden best nog een mm of 4 ingezakt.
Nogmaals bedankt iedereen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu