Vloer - schuurtje

Jongdeem

 • #1
Ik ben bezig mijn kleine schuurtje te renoveren, zodat ik er een werkplek kan maken. Oppervlakte ca 2,5m x 3m. De kozijnen (deur en raam) waren verrot en heb ik deze week laten vervangen. Sowieso is het schuurtje al jaren lek en vochtig. Vorig jaar heb ik daarom al het dak laten vervangen. Het schuurtje heeft halfsteense muren. Aan de linker en rechterzijkant zitten de schuurtjes van mijn buren. Ik wil de wanden van binnenuit isoleren. Ik heb helaas gaan water toevoer, dus verwarming electrisch moeten gebeuren.

Ondanks dat ik twee linkerhanden heb, wil ik veeel zelf proberen te doen. Mijn eerst vraag heeft betrekking op de vloer:

Op dit moment ligt er een beton- of cementvloertje. Zie foto's. Ik zie er vaak vochtige plekken, dus lijkt alsof er vocht uit de grond optrekt.

Wat voor vloer zouden jullie leggen?

Ik kreeg het advies om regelwerk te plaatsen, daartussen piepshcuim en daarop bijvoorbeeld underlayment en daarop een ondervloer plus dekvloer (hout/laminaat/tapijt).

Is er een mogelijkheid om iets van electrische vloerverwarming te leggen? En zo ja, welke en hoe? Ik hoor graag jullie tips, trucs en advies!

20220305_102644.jpg 20220305_102658.jpg 20220305_102715.jpg image-04-03-2022_11-30-04-10.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jongdeem

  • #2
  Hmm.. schop.. :(
   

  Impie

  • #3
  Op zich is je plan prima, maar vergeet niet eerst een dampdichte folie op de huidige vloer te leggen voordat je daar nog iets overheen doet. Je hebt trouwens niet per se een regelwerk nodig; alleen PIR (of XPS) met daarop 18mm underlayment werkt ook prima voor dit doeleinde. Dan loop je ook het risico niet op houtrot in de vloer.

  Wat betreft vloerverwarming: dat zou kunnen onder bijvoorbeeld laminaat, maar het heeft wel een relatief trage werking. Investeer dan in ieder geval in wat dikkere vloerisolatie en kies voor een uitvoering met ten minste 200 W/m² - anders heb je denk ik te weinig vermogen. Tapijt of hout is niet echt geschikt, omdat het de warmte moeilijk doorgeeft.

  Elektrische (vloer)verwarming is overigens wel relatief duur in gebruik, dus wellicht is het de extra investering waard om een split airco te laten plaatsen. Daarmee verwarm je sneller en vele malen efficiënter, en kun je er ook in de zomer nog fatsoenlijk werken.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Een werkplek zit je stil achter een computer of ben je aan het schuren schaven zagen enz.
  Welke temperatuur zou je graag willen hebben.
  Zitten er in de betonvloer haarscheurtjes zou er vocht uit de grond capillair naar boven kunnen komen.
  Anders is het vocht uit de lucht. In een warmtestroom zit een deel vocht.
  Een warmtestroom gaat van warm naar koud.
  Is de vloer koud is dan trekt deze die stroom aan.
  Niet alleen de vloer maar op alle oppervlakken met lagere temperatuur dan het dauwpunt zal condens ontstaan.
  Dit verschijnsel laat metalen roesten, karton wordt week, er kan schimmel ontstaan enz.
  Vloer verwarming zal je misschien kunnen of laten bereken wat je aan vermogen nodig hebt.
  De vloer ligt op de aarde en zal het langste koud blijven.
  Het advies lijkt mij niet slecht.

  Om goederen in goede conditie te houden is goed ventileren belangrijk.
  Met zoeken moet je wijzer kunnen worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu