Vloer over tegelvloer met vloerverwarming

Roy15

 • #1
Op dit moment heb ik een tegelvloer liggen met daaronder vloerverwarming. De tegelvloer loopt van de kamer door in de keuken (een ruimte) de vloer loopt door onder de keuken.

Ik wil graag een nieuwe vloer in kamer en keuken. De tegelvloer eruit halen wil ik liever niet. Is het mogelijk om een vloer erover heen te leggen (liefst laminaat).

Tevens is de tegelvloer slecht gelegd en ligt hij niet overal gelijk. Welke ondervloer kan ik hier dan het beste voor gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Omsels

  • #2
  In principe kun je elke gewenste vloer over een tegelvloer heen leggen, mits de juiste voorbereidingen en ondervloer. Als je zegt dat de tegels ongelijk liggen, zul je moeten egaliseren. Houd er wel rekening mee dat dit allemaal de werking van de vvw niet ten goede komt.

  Weet je toevallig hoe de vvw is gelegd? Zit deze in de beton of in de dekvloer? En is het als hoofd- of bijverwarming?
  En wat is precies de reden om de tegels er niet uit te willen halen? je zou altijd een stukje kunnen proberen. Zeker als je vvw als hoofdverwarming fungeert zou ik dit wel overwegen, anders heb je kans dat je verwarming onder de maat gaan werken.

  Ik zelf heb ook overwogen om laminaat over een tegelvloer met vvw te leggen. Op het laatste moment besloten om toch de tegelvloer eruit te halen en toen bleek dat de vvw slangen zelfs nog onder de dekvloer in de beton gestort waren (bijverwarming 2 groepen op 50m2). Toen hebben we nieuwe slangen gelegd (5 groepen op 50m2) en een nieuwe dekvloer laten smeren waarop de we de laminaat gelegd hebben. Hiermee bespaar je je wel het egaliseren uit, wat ook niet goedkoop is, het scheelt je hoogte van de vloer en je vvw werkt optimaal.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu