Vloer glad krijgen

Haajee78

  • #1
In het gekochte huis zaten in de gang en keuken vloertegels die ik er heb uitgebroken alleen is er nu een onvlakke vloer ontstaan doordat er op plekken lijm/cement is achtergebleven. Op dit moment ben ik bezig om het de hand deze oneffenheden weg te kappen maar kan dit ook anders? Zijn er machines voor te huur om het oppervlakte van een betonnen vloer glad te krijgen?? Ik wil eigenlijk niet gaan egaliseren omdat er dan hoogteverschil ontstaat tussen de gang/keuken en de woonkamer.

Wie heeft er tips??
 

Pepjo

  • #2
Ik denk dat een machine, mocht die al bestaan ( een soort grote haakse slijper) een vreselijke stofwolk veroorzaakt. Je kunt eventueel een boorkhamer met sds-beitel gebruiken.
 

Haajee78

  • #3
Huis is nog helemaal leeg dus dat is geen punt. Die boorhamer heb ik ook al gebruikt om de tegels log te maken maar door de slechte kwaliteit tegels zijn er dus resten / oneffenheden achtergebleven.
 

Michiel_H

  • #4
Daar zijn diverse machines voor te huur. Ga eens te rade bij een verhuurbedrijf, die hebben zoiets wel staan.
 

Haajee78

  • #5
Had al even bij verhuurbedrijven op de site gekeken maar daar zag ik zo even niets tussenstaan. Kan er idd wel even langs rijden....... :roll:
 

Pepjo

  • #6
Bij de eerste heb ik op de site wel vloerfrezen e.d. gezien in het assortiment. Overleg even met het personeel.
 

Azijnpisser

  • #7
Een vloerfrees, of een bouchardeermachine, of een betonschuurmachine (alhoewel de laatste slechts kleine oneffenheden te lijf gaat)
 

Haajee78

  • #8
Oeps, niet goed (genoeg) gekeken. Ze hebben daar idd het nodige. Ik denk persoonlijk dat een betonschuurmachine voor mij wel eens het juiste gereedschap zou kunnen zijn immers, de vloer hoeft niet spiegeltjeglad te worden maar alleen de achtergebleven lijm/betonresten moet worden afgevlakt zodat de onderlaag van de nieuwe vloer erop kan (en deze kan ook wel kleine oneffenheden opvangen)

Kenners / ervaringsdeskundigen: mee een???
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu