Vloer badkamer aarden

Annemiekemieke

  • #1
Beste mensen. Ik ben mijn badkamer aan het renoveren. Ik ga de vloer ophogen met zandcement. De douchekraan, douchegoot, toiletframe, radiator en wastafelkraan heb ik geaard. Nu zei iemand dat ik de vloer ook moet aarden. Maar volgens mij in de betonnen vloer al geaard. Er gaat namelijk een metalen stangetje de vloer in. Bij het slopen van de cementvloer kwam ik ook geen aardenet tegen. Ik denk dat het niet hoeft. Klopt dat?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Waar gaat er een metalen stangetje de vloer in en waar zit dit aan vast? Heb je een foto?

Indien de betonnen vloer doorloopt buiten de badkamer moet deze inderdaad vereffend worden. Dit moet lokaal in/bij de badkamer gebeuren met een draad naar het centraal aardpunt (waar de rest van je draden als het goed is ook bij elkaar komt).

Vergeet je naast de douchekraan, douchegoot, toiletframe, radiator, wastafelkraan en vloer niet om ook een koppeling te maken met de centraaldoos en eventuele aparte eindgroepen?
 

Annemiekemieke

  • #3
 

Annemiekemieke

  • #4
Hartelijk dank voor je reactie. Net aardmatten gekocht. Pas bij de vierde bouwmarkt geslaagd. Rest mij nog 1 vraag. Mag de aardedraad van de douchegoot in aanraking komen met die aardmat? Dan kan ik naar de volgende hobbel. Alvast bedankt, groet Annemieke
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu