Badkamer op houten vloer aarden?

DaniR6

  • #1
Er is zo veel over te lezen, maar elke situatie is anders en ik wil het net zoals vele anderen hier het zo goed mogelijk aansluiten maar ik kom er nu echt niet uit!
Mijn situatie: Ik maak een kleine badkamer op de eerste verdieping van een oud huis waar de vloeren van hout zijn. Ik heb Zwaluwstaartplaten op de houten balken gelegd waar 5 cm beton op komt en daarop wediplaten van 3cm dik. De wanden zijn van houten regels met wediplaten erop. De leidingen zijn van alu pex waarvan het aluminium geen geleidend contact maakt met de kranen(gemeten en aantoonbaar) Douchedrain is alleen het deksel van metaal. Ik wil nu wel aarden, maar wat en waarom moet ik iets aarden in mijn situatie, aangezien niets geleid en ook niet doorloopt naar andere ruimtes en al het metaal(alleen wasbak- en douchekraan) is onderbroken en maakt nergens geleidend contact mee. Als ik nu ga aarden maak ik toch juist een geleidende weg? Wie kan mij het duidelijk uitleggen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het sleutelwoord bij captatie is potentiaalvereffening. Door alle delen welke eventueel geleidend zijn op voorhand met elkaar (en het aardnet) te verbinden zal er geen potentiaalverschil zijn. Dus gaat er geen stroom lopen, en is dit de veiligheid die je nodig hebt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als er geen potentiaalverslepping kan ontstaan.
Er geen vreemd geleidende delen doorlopen in andere ruimtes.
Zoals hier, alupex leiding, kunststof Douchedrain enz is vereffening niet nodig.
 

DaniR6

  • #4
Tja dan is het dus eigenlijk niet nodig. Kheb net een aardrail gemonteerd haha. Sluit ik in ieder geval wel de zwaluwstaartplaat aan en de rest laat ik mooi voor wat het is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu