Vloer 3/6 centimeter ophogen (zie foto)

Duifje

 • #1
Beste klussers,

Ik ben vrijwillig bestuurslid van een jongerensociëteit. Wij gebruiken het pand al ruim 30 jaar, en hier en daar is wat opknapwerk nodig.

Ik heb een foto bijgevoegd van de situatie. Het gaat om de entree van het pand, ongeveer 2,5x2,5m. Op de foto is de voordeur te zien, rechts de meterkast, links 2 toiletten en onderaan een volgende drempel naar een ander gedeelte van het gangetje. In het midden zien jullie een cirkel van ongeveer 1,30. Vroeger lag hier een droog/schoonloopmat in, maar deze is verloren gegaan. Bovendien blijft het ellendig om schoon te maken. Het probleem zit hem in de werkbaarheid van deze ruimte, en met name omdat we alles doen met vrijwilligers wil ik de werkbaarheid altijd hoog houden. Door alle randjes ontstaan er vaak kleine beschadigingen, en bovendien is het heel moeilijk te dweilen en/of te vegen.

Mijn idee is om het witte gedeelte op te vullen zodat dit bijna gelijk komt met de wc's, meterkast en de onderste drempel. Hier overheen zou ik dan graag een afwerking willen. Dit zal waarschijnlijk 2k-garagevloerverf worden of vinyl.

Mijn vraag is wat de beste oplossing zou zijn. Ik kan denk ik kiezen voor 3 opties:
- Houten platen op hoogte brengen
- Cement
- Egaliseermiddel.

Op dit forum staat een hoop geschreven over met name de laatste 2 opties, maar daar worden vaak andere diktes aangehaald. De rand van de cirkel is 3cm, en de rand naar zowel de wc's als de drempel als de meterkast is eveneens 3 cm. Op het diktste (en meest belopen) punt is het in totaal dus 6 centimeter.

De gemeente is al 5 jaar voornemens om ons op een andere plek te huisvesten. Toch wil ik deze ingreep ondernemen, maar dan het liefst wel betaalbaar.

Kunnen jullie mij adviseren over de beste methode?

Bij voorbaat dank,

Gert
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Techno tim

  • #2
  Egaliseermiddel werkt wel makkelijk maar is vrij kostbaar en gezien de dikte gaan hierin best nog wel wat zakken, een zak zal tussen de 20á 30 euri kosten.
  Zand cement kan echter ook en is veel goedkoper, wel moet je dit wel kunnen.
  De 3 cm is haalbaar hiermee en 6 cm ook natuurlijk.
  Vloer wel eerst goed schoonmaken en voorstijken of aanbranden (dit doe je met pure cement ) dan de specie er in smeren (1 deel cement en 5 delen vloerzand), volgende dag nog een cementpapje er overeen.
  Mocht het niet helemaal recht/vlak worden kan je als laatste een dun laagje egaline er op smeren, denk dan je 1á2 baaltjes nodig hebt.

  P.s misschien dat middenstand uw jongerensociëteit wil steunen.
   

  Duifje

  • #3
  Beste Tim,

  Bedankt voor je reactie!
  Heeft dat voorbranden tot doel om de hechting beter te maken?
  Het probleem is dat het een oud pand is, en ik neem aan dat de gemeente (eigenaar), het niet op prijs zou stellen als we de vloer permanente schade zouden toebrengen.
  Hoewel het natuurlijk mijn bedoeling is om het pand alleen maar te verbeteren, zoek ik wel een oplossing die geen blijvende schade aanbrengt.

  Bij voorkeur moet de oplossing langdurig genoeg zijn, maar aan de andere kant op een oplossing zijn die je er "in een handomdraai" uit zou kunnen halen zodat de originele vloer weer bovenkomt.

  Is het direct storten van cement, dus als één geheel, gedoemd te mislukken in verband met breken?

  De oplossing hoeft niet gratis, maar bij voorkeur low budget. Vaak is bijvoorbeeld de Karwei (om de hoek) erg welwillend, en krijgen wij daar resthout, restverf etc.

  Bij voorbaat dank,

  Gert
   

  Techno tim

  • #4
  Ja het aanbranden is voor de hechting als dit niet gebeurt zal de vloer van deze dikte snel vergruizen.
  Het verwijderen van een vaste cementvloer zal niet zonder schade gaan.
  Uitvullen/egaliseren met hout is moeilijker en kwetsbaarder , zal gezien gebruik snel verouderen.
  U staat op de nominatie om het gebouw te verlaten, infomeer bij uw verhuuurder , misschien toch toestemming .
  Volgens mij zij er wel egalisatiemortels die zwevend worden aangebracht, maar deze zijn/zullen prijzig zijn .
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu