Vliering isoleren met glaswol zonder folie??

Jules Janssen

  • #1
Hallo allemaal,
Na aardig wat googelen nog niet een situatie tegengekomen die met mijn woning overeenkomt, vandaar dat ik het onderwerp toch nog maar eens aansnijd.

Huidige situatie:
Mijn jaren 30 woning heeft een zolder (2 slaapkamers) en een vliering. Het plafond bestaat uit 2 lagen: eerst gips platen, ca. 5cm daarboven het originele plafond van latjes met stucwerk direct onder de balken. Op de balken ligt geen vloer. Het dak is een zeer schuin pannendak met planken dakbeschot (veel kieren, dus veel ventilatie..), in het midden een flink stuk platdak.

Het plan:
Twee vliegen in 1 klap; isoleren en een bruikbare vliering doormiddel van het plaatsen van 12cm glaswol tussen de balken en 18mm OSB platen op de balken. Het dak isoleren durf ik niet aan vanwege het stuk plat dak.

Mijn vraag/probleem/dilemma:
Omdat ik de plafonds niet wil slopen (arbeid, kosten, ongemak voor de kinderen) kan ik geen dampremmende folie onder de vloer en balken aanbrengen. Zullen de twee plafonds (met luchtlaag) en de ventilatie op de vliering voldoende zijn om vocht problemen te voorkomen?

Ik ben benieuwd naar jullie mening. :?:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Check in ieder geval de balklaag adhv de balkenschuif. Het zou me verbazen als deze voldoet, want het was enkel voor een plafond.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een vlieg. Alleen isoleren boven de isolatie geen OSB of iets anders aanbrengen. Geen gedoe met dampremmende lagen. Geen buizen voor water boven de plafonds?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu