Vliering dikte balken bevestiging

Watch10

 • #1
Ik wil een soort van vliering maken op zolder zodat ik daar wat (lichte) spullen op kwijt kan. De overspanning wordt 2,70 x 3.50 mtr.
Aan twee zijden heb ik een schuin dak, aan 1 zijde een betonnen muur en aan de andere zijden een muur bestaande uit half gipsblokken en een gedeelte gipsplaten. De onderzijde wil ik met gipsplaten dichtmaken en als vloer underlayement.

Nu heb ik een paar vragen en ik hoop op jullie advies.
Hoe dik moeten de balken zijn?
Hoe maak ik de balk bij de schuine zijde het makkelijkste vast, aan het dak of net ervoor met bv klossen erachter?
Is het handig om bij de plaats waar de balk op de gipsplaten muur komt nog staanders te plaatsen?
Met welke schroeven, bouten etc kan ik het beste de balken vast zetten?

Grt
Jaco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De balken kan je laten overspannen van de betonnen muur, tot die ertegenover (gips). Aan de zijkant hoeft niet niet bevestigd te worden (tegen het schuine dak).

  Als die overspanning 2.7m is, gebruik je balken van bv. 40x195 hoh 600. Bij 3.5m leg je dezelfde balken hoh 300mm. Ik heb deze maten uit de balkenschuif (voor een vloer).

  Als de gipsblokken&platen wand goed is gemaakt, kan je een bergzoldertje er wel op vastmaken. Hoe dik is de gipsblokkenwand? Is het gedeelte met gipsplaten met hout of metalstut? Aan deze kant is een paar staanders ook geen slecht idee wellicht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu