Vijververwarming

Kasteeltuin

  • #1
Ik wil mijn koivijver gaan bijverwarmen dmv het aansluiten van een een rvs verwarmingsspiraal van 100kw aan te sluiten op mijn huis cv. Ik heb een Daalderop cv-ketel met een tweede circuit. De afstand van de cv-ketel tot de vijver is circa 25 meter. Ik wil hiervoor een Alupex 20x2mm gebruiken en in devtuin 60 cm diep ingraven. Wil een module aansluiten om 2de circuit te laten reageren op de watertemperatuur vijver.
VRAAG: gaat de cv-ketel deze afstand halen of moet ik er bijv op de gegane grond van mijn woning een verdelerunit van bijv vloerverwarming tussen zetten met eigen cvpomp om de afstand van dan nog circa 15 meter vice versa te overbruggen.
Graag uw deskundig advies.
Misschien ook nog tips voor de isolatie buiten en kan bij toepassing van een verdeler de afstand tussen de verdeler en de cv-ketel uitgevoerd worden in 16x 2mm of moet dit ook 20x22mm zijn?
Pff toch nog aardig wat vragen. Alvast bedankt.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Hoe veel vermogen heb je echt nodig om de vijver te verwarmen? Als ik het goed heb is het tweede circuit van de daalderop beperkt in vermogen.
 

Marcn88

  • #3
Kdacht dat t tweede circuit iets van 5 tot 8 kw mag leveren dus veel zul je er niet moeten van verwachten maar neem voor de hoofdleiding van ketel naar platenwisselaar iig 26mm leiding dit ivm weerstandsverliezen van de leiding
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
Gerelateerde onderwerpen
Vijververwarming via cv

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu