Vijver dicht maken

Robbie's

  • #1
We hebben een huis gekocht met een grote vijver en die wil ik dicht maken. Hij is vrij diep op bepaalde plekken (1.5 meter). Water wegpompen is een optie maar.. waarheen.. ik heb geen achterpad.

Zou het een optie zijn om in het dikke zeil op bodem wat gaten te maken en zo loopt het dan gewoon weg, langzaam, richting grondwater peil? Andere tips?

20231009_170701.jpg
 

eezacque

  • #2
Is een praktische oplossing, maar het grootste karwei zal zijn het gat weer op te vullen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Wegpompen en dan gewoon de tuin in, water trekt wel in de grond, als het regent staat het water toch ook niet tot aan je knieën?
Gaten in het zeil maken is jammer, er zijn er genoeg die dit vijverzeil maar wat graag over willen nemen ipv. nieuw kopen.
En dat opvullen kun je zo makkelijk en duur maken als je zelf wilt zet je een advertentie op een verkoopsite met dat ze gratis zwart zand kunnen komen brengen dan zijn er vaak genoeg die maar wat graag van het zwarte zand af willen en hoeft het met een paar koppen koffie maar weinig te kosten.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je het zeil wilt redden, graf dan een klein gat op een plek weer er wat extra zeil langs de rand ligt. Zeil omlaag duwen en de eerste 50 cm loopt zo weg.
Maar zal dit zeil nog te redden zijn? Zo niet dan gewoon doorsteken. Of precies in het midden zodat je twee kleinere delen krijgt. Ik zou zelf bij zo'n formaat niet het risico nemen met een 2ehands zeil.

Ik heb ook wel eens met een emmer een vijver leeggeschept, gaat best snel. Je kan nog best wat leven verwachten in de vijver.
 

Willem52

  • #5
Pompje plaatsen en met slang naar regenwaterafvoer woning. Drab eruit scheppen en laten opdrogen.
 

Robbie's

  • #6
Bedankt voor alle tips waar ik zeker weten wat nee ga doen.

Er zitten veel kikkers in en die zal ik eerst maar proberen te redden. Er zaten kooikarpers in maar blijkbaar zo veel geld waard dat de vorige bewoner special vanuit Hongarije mensen heeft langs gestuurd om ze op te halen :? ze hebben het nog gered ook met soort bruisballen in zakken.
 

eezacque

  • #7
Ik heb 'ns een vijver gedempt, gingen iets van 90 kruiwagens zand in, bijna een ochtend werk voor drie man. Zand regelen is niet het meeste werk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu