Verzakking schuur herstellen

TallGuy212

  • #1
De door ons gekochte woning heeft een schuurtje wat schuin aan het verzakken is. De HWA was aangesloten op de riolering, maar was onder de grond gebroken, mogelijk is dit de oorzaak geweest van het verzakken.

De schuur staat op een gestorte betonnen plaat van 15-20cm dik en heeft geen bouwscheuren. Alles is klokgaaf alleen staat de schuur erg scheef (circa 10cm over 3 meter.

Is de schuur weer recht te zetten? En wegen de kosten hiervan op tegen het slopen en opnieuw opbouwen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Een beetje creatief zijn wil wel eens helpen en wie niet sterk is moet slim zijn zeg ik altijd.
Dus als iets is verzakt kan het ook weer de lucht in mits de juiste materialen worden gebruikt.
Om het goedkoop te houden en zelf te doen zou ik beginnen met het maken van een fundering waar de plaat straks op komt te rusten. (kan een palen fundering zijn als dat bij jullie tenminste mogelijk is)
Daarna moet de betonplaat de lucht in en gewoon even optillen zal niet gaan, maar je hebt wel een autokrik oid.
Met 1 krik til, je pak em beet, maximaal 2000 Kg en dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn, met meerdere kun je wel meer tillen en de kracht verdelen zodat je onderplaat niet alsnog barst.
Door om beurten de krik wat aan te draaien kun je het geheel op de gewenste hoogte brengen en het hierna het ontbrekende stuk tussen fundering en betonplaat opvullen.
De loze ruimte die onder de plaat ontstaat aanvullen met geel zand (meng er een beetje cement doorheen) goed aanstampen en klaar.

Op deze manier heb ik mijn gehele vloer in de kamer gelijk gemaakt omdat de oude keuken (beton), de oude achterkamer en de oude voorkamer (gedeeltelijk beton) allen op een verschillende hoogte zaten en ik er 1 kamer met gelijke vloer van wilde maken.

suc6

Gerrit
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Er zijn ook bedrijven, die dit soort klussen kan klaren.
De vloer wordt dan opgekrikt, met een soort pur kussen.
Maar hoe duur dat is, en welke bedrijven dat zijn, weet ik niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu